Първото заседанието на новоизбрания Столичен общински съвет започва утре, 12

...
Първото заседанието на новоизбрания Столичен общински съвет започва утре, 12
Коментари Харесай

Новоизбраният Столичен общински съвет се събира на първо заседание

Първото съвещанието на новоизбрания Столичен общински съвет стартира на следващия ден, 12 ноември в 10.00 ч. в постройката на общината, оповестява на уеб страницата си СОС.

Заседанието ще бъде намерено и ръководено от най-възрастния общински консултант - Грети Стефанова от Демократична България.

Вижте кой ще открие първото съвещание на новия СОС

Дневният ред включва одобрение oт регионалния шеф на област София към новоизбраните общински съветници, кмета на Столична община, кметовете на региони и кметства. Ще бъде дадена информация от ръководителя на Общинската изборна комисия - София за резултатите от изборите за общински съветници, определените кмет на Столична община, кметове на региони и кметства.

На утрешното съвещание се планува да бъдат връчени удостоверения на общинските съветници, определените кмет на Столична община, кметове на региони и кметове на кметства. Те ще положат клетва по реда на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация.

Ще бъде определен ръководител на Столичния общински съвет. Гласуването е скрито и се прави в два кръга. Предложението на политическата група на ГЕРБ-СДС, за ръководител на СОС, подкрепено с цялостен консенсус, е това да бъде Елен Герджиков, който председателстваше съвета и през предишния мандат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР