Първото заседание новия Общински съвет на столицата ще се проведе

...
Първото заседание новия Общински съвет на столицата ще се проведе
Коментари Харесай

Обявяват кога Васил Терзиев ще встъпи в длъжност като кмет на София

Първото съвещание новия Общински съвет на столицата ще се организира в понеделник, когато определените съветници ще положат клетва.

В служба ще встъпи и новият кмет на София Васил Терзиев, който също ще постави клетва дружно с кметовете на региони и кметства.

Областният шеф Вяра Тодева, която привиква съвещанието в 10.00 часа на " Московска " 22 пожела на всички сполучлив мандат за превръщането на София в съвременен европейски град.

Веднага след първия тур на локалните избори в края на октомври Столичната общинска изборна комисия разгласи определените 61 членове на СОС. В състава на съвета този път не влиза нито един определен самостоятелен претендент.

Местната коалиция „ Продължаваме промяната-Демократична България (Спаси София) ще има болшинство от 23 общински съветници. Следваща по бройка локалната коалиция ГЕРБ-СДС, която спчели 14 мандата. " Българска социалистическа партия за България " ще има 9 общинари, а партия " Възраждане " – 8. По трима общински съветници ще имат партия " ИТН " и локална коалиция КОД. Един ще е общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

Новоизбраният кмет Васил Терзиев към този момент разгласи, че кандидатурата на ПП-ДБ и " Спаси София " за ръководител ще бъде на Борис Бонев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР