Първото в България поръчково убийство на знаков мафиотски бос –

...
Първото в България поръчково убийство на знаков мафиотски бос –
Коментари Харесай

Васил Илиев убит по заповед на Бай Миле!

Първото в България поръчково ликвидиране на знаков мафиотски необут – това на създателят на борческата формация ВИС Васил Илиев, ще остане вечно неразкрито. На 25 април се навършват 24 години от изтезанието на кюстендилския разбойник, който бе премахнат в мерцедеса си от наемни убийци на път към ресторанта си „ Мираж “.

Разследването на закононарушението бе прекъснато напролет на 2018 година, когато изтече давностния период. На процедура обаче в Министерство на вътрешните работи не са работили по разкриването на мафиотското ликвидиране от най-малко 10 години, признава източник на „ Уикенд “ от службите за сигурност.
Васил Илиев бе разстрелян от наемници на 25 април 1995 година на път за ресторант „ Мираж “ в столичния квартал „ Гоце Делчев “. Убийците го причакват на разрушената уличка „ Никола Каменов “, където борецът е заставен да кара купения ден по-рано от Фатик „ Мерцедес “ с 20 км/ч. Наемниците – най-малко двама,

изстрелват 17 патрона по Васил Илиев,

като 8 от тях убиват силовия осигурител. Дни по-късно е открит картечен револвер „ Заги “, хърватско произвоство, с който са изстреляни част от патроните.
Преди по-големия от братята Илиеви да падне погубен,той се прочува като създател и началник на най-влиятелната борческа формация – ВИС. В зората на демокрацията трибуквената организация закупи мрачна популярност с насилственото силово обезпечаване, което постановяваше над дребния, междинния и дори прохождащия наедрял бизнес в страната.
Роден през 1965 година в Кресна и стигнал до националния тим по битка, Васил Илиев напуща спортните среди през 1990-а, с цел да основе компанията си за посевместен рекет. Неговата формация води тежки улични сражения с конкурентни мутри. През 1994 година висаджиите навлизат в бизнеса с контрабанда на горива към ембаргова Югославия – изкарват с цистерни и дори с цели влакови композиции бензин. Казват, че точно поради този бизнес Васил Илиев намира гибелта си. Твърди се, че гарант на убийството му е сикаджията Милчо Бонев – Бай Миле, който наема укриващия се у нас от управляващите в Сърбия мафиот Сретан Йосич да очисти съперникът му в трафика на горива.
Убийството на Васил Илиев още се помни и поради погребението му в Кюстендил, което си остава най-посетеното траурно шествие на мафиот в страната. Да изпратят създателят на ВИС се стичат над 10 000 индивида, а измежду опечалените са Христо Стоичков, Любо Пенев и съвсем всички звезди от Пеневата чета. Шоуменът

Слави Трифонов не участва на погребението,

само че в ефира на Българска национална телевизия минути след разстрела на Васил Илиев афишира, че България е изгубила един от най-достойните си синове и съвсем се разплаква. Година по-рано босът на ВИС е командировал на свои разходи за международното състезание по футбол в Америка целия екип на „ Ку-ку “ отпред с Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. Впоследствие Слави Трифонов признава, че е бил непосредствен другар с Васил Илиев и че той е имал среща с него в ресторант „ Мираж “, когато наемници са го ликвидирали. „ Не се срамя от тази наша дружба ”, отсича Дългия.
След мафиотското ликвидиране на Васил Илиев шефския пост във ВИС-2 заема по-малкия му брат Георги. Напук на упованията в ъндърграуда, Жоро Илиев съумява да излезе от сянката на брат си и да възкреси групировката. И той обаче не живее доста дълго – покосен е с изстрел в сърцето 10 години след убийството на брат си, написа " Уикенд ".

39-годишният Георги Илиев умира в 23,38 часа на 25 август 2005 година в Слънчев бряг, съвсем незабавно откакто е прострелян от незнаен снайперист. Главния е очистен, до момента в който чества в „ Буда бар “ успеха на футболния си отбор „ Локомотив “ (Пловдив). Стрелецът праща патрон в сърцето му, когато босът се изправя от сепарето, с цел да приказва по мобилния си телефон с изпълнителния шеф на футболния си отбор Емо Наков. Охранителите го водят в МБАЛ Бургас за рекодно бързо време – 14 минути, само че докторите там единствено установяват гибелта на Георги Илиев.
Макар и публично неразкрито, за убийството на Жоро Илиев има обвинени. Криминалисти и сподвижници на боса на ВИС-2 са безапелационни, че неговата екзекуция е проведена от пернишкия наркобос Райко Алексиев – Кръвта и е изпълнена от Красимир Станчев – Легионера, прочут в ъндърграунда като снайперист №1 на мафията.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР