Първото тримесечие е било необичайно активно за купувачите на луксозни

...
Първото тримесечие е било необичайно активно за купувачите на луксозни
Коментари Харесай

Богаташите купуват имоти въпреки Брекзит

Първото тримесечие е било извънредно интензивно за купувачите на първокласни парцели, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Подобен напор на богати купувачи от целия свят не се е следил от първото тримесечие на 2014 година Първите три месеца на настоящата година се отличават и с оптимален брой оферти за последното десетилетие.

Бумът при продажбите докара до растеж от 6% при продажбите в интервала януари-април в съпоставяне със същия интервал на предходната година. „ Това безспорно е добра вест. Все отново сложният развой по излизането на Англия от Европейския съюз в края на 2018 година безусловно теглеше към дъното локалния пазар на недвижими имоти”, напомнят анализатори.

Наблюдава се и растеж в търсенето на студентски жилища. „ Икономиката на Лондон продължава да потвърждава своята резистентност, без значение от отрицателния политически нюанс, който носи Брекзит. В допълнение към рекордно високото равнище на претовареност на популацията през последните 12 месеца се следи същински напор на компании, които си търсят офиси в центъра на английската столица”, споделя Том Бил от Knight Frank.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР