Първото редовно заседанието на Народното събрание ще започне в 10

...
Първото редовно заседанието на Народното събрание ще започне в 10
Коментари Харесай

Изслушват Кирил Ананиев за изпълнението на бюджета и касовите наличности

Първото постоянно съвещанието на Народното събрание ще стартира в 10 часа. 

В плана за стратегия, в която има седем точки, следва да бъде гласувана.

В дневния ред е планувано взимане на решение за основаване на Временна комисия по проверката за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване през последните 4 години (Вносители: Мая Манолова и група народни представители, 15.4.2021 г.).

От " Изправи се, мутри вън " оферират чуване на министър-председателя Бойко Борисов на съображение член 113 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, по отношение на: 1. Мерките и дейностите, планувани в Националния проект за възобновяване и резистентност по Механизма за възобновяване и резистентност, основан с Регламент (ЕС) 2021/241; 2. Представянето на проекта по т. 1 на Европейската комисия за оценка,в период до 30 април 2021 г.; 3. Последиците за Република България от непредставянето на проекта по т. 1 в периода по т. 2 и поемането на съответната отговорност (Вносители: Мая Манолова и група народни представители, 15.4.2021 г.).

В дневния ред е и предлагането за чуване на министъра на финансите Кирил Ананиев на съображение член 113 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, по отношение на:

-изпълнението на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година и нивото и структурата на фискалния запас към 31 март 2021 година (Вносител: Корнелия Нинова, 15.4.2021 г.).

- и по следните въпроси, засягащи държавните и публични ползи: Какви са касовите наличия в държавния бюджет и по какъв начин се възнамерява тяхното развиване до края на годината (Вносител: Христо Иванов, 15.4.2021 г.).

Предстои да бъде взето решение за избиране на първите три непрекъснати комисии - по правни въпроси,  по бюджет и финанси и по опазването на здравето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР