Първото ни председателство беше изпитание за европейската ни идентичност -

...
Първото ни председателство беше изпитание за европейската ни идентичност -
Коментари Харесай

Борисов отчете председателството: Това беше изпитание за европейската ни идентичност

Първото ни председателство беше тестване за европейската ни еднаквост - показахме отговорност и професионализъм в работата ни за европейската идея. Това сподели от парламентарната естрада министър-председателят Бойко Борисов в отчета си за европредседателството, съобщи организация „ Фокус ".

„ Българското председателство завърши. Резултатите, които постигнахме демонстрират нашата отговорност, професионализъм и способността ни да работим за европейската идея ", сподели Борисов.

Той регистрира, че слоганът на председателството „ Съединението прави силата " е смисълът на европейската идея.

По думите му това е първото председателство за нашата страна след приемането ни в Европейски Съюз и тестване за европейската ни еднаквост.

„ Искам да благодаря на всички министри и специалисти от администрацията в София, както и на тези, които работиха в Брюксел ", сподели Борисов и акцентира, че те са били напълно ангажирани със заложените политики и законодателните досиета.

„ Започнахме със 105 отворени законодателни досиета и то прибързано, тъй като преди нас трябваше да е Англия. Равносметката - 46 реализирани съглашения ", сподели министър председателят и разясни, че 39 законодателни досиета са придвижени напред.

Борисов изброи, че по време на председателството ни страната е постигнала 58 изводи на Съвета, 1 умозаключение на председателството и 17 отчета за напредъка.

Българското председателство обезпечи равномерен старт за договарянията за идната Многогодишна финансова рамка

Българското председателство обезпечи равномерен старт за договарянията за идната Многогодишна финансова рамка, сподели още той

„ Работата по задълбочаване на икономическия и паричен съюз бе измежду главните ни цели ", уточни той. „ Бяха преодолени разлики сред страните членки и бе реализиран дълго чакания общ метод по Банковия пакет ", разяснява Бойко Борисов.

„ Работихме за преустановяване на дискриминационните практики по отношение на консуматори, които разделят Изтока и Запада в Европейски Съюз ", съобщи министър председателят. „ Ключово достижение бе приключването на работата по предлагането за командироването на служащите ", разгласи Борисов.

„ Успяхме да реализираме съглашение по три регламента, свързани с полицейското и правосъдното съдействие ", изясни той. „ Председателството ни надвиши заложената цел по киберсигурността ", сподели още министър председателят.

Обединихме европейските сътрудници за продължение на разговора с Турция и намалихме напрежението, което е основно за общата ни сигурност, сподели от парламентарната естрада министър председателят Бойко Борисов.

Премиерът обърна внимание и на тематиката за миграцията и защитата на външните граници. „ На базата на опита ни успяхме да обединим нашите европейски сътрудници за продължение на разговора с Турция ", изясни Борисов. Той засяга срещата във Варна сред Европейски Съюз и турския президент Реджеп Тайип Ердоган. „ Европейският съвет удостовери, че Турция остава основен сътрудник ", сподели министър-председателят.

По думите му това е резултат, който е понижил напрежението сред сътрудниците и се явява основен за общата европейска сигурност. Премиерът добави, че като знак на Председателството ни е била европейската вероятност на Западните Балкани.

Постигнатите резултати по време на Председателството не са политически ПР, а политическа действителност за развиване на района и на Европа, сподели Борисов.

„ Работата ни не завършва сега- продължава по време на Австрийското председателство ", уточни той. „ Приветстваме целите на Австрийското председателство, тъй като единствено дружно можем да реализираме прогрес ", съобщи той.

„ Благодаря на Народното събрание за положителната работа и съдействието ", се обърна той към депутатите. „ Да не изпускаме историческия късмет да наградим европейското доверие към България ", прикани министър председателят.

Със 183 депутати в зала стартира пленарното съвещание, на което министър председателят Бойко Борисов показва отчета за Председателството.

В пленарна зала с премиера са всички министри от кабинета „ Борисов 3 ". По време на парламентарния надзор Бойко Борисов ще отговори на въпрос на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за въпросите на миграцията в България и Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР