Първото, Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало

...
Първото, Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало
Коментари Харесай

Отец Дионисий: Да се забрани на премиера и министрите да влизат в църква

Първото, Министерският съвет, който е дал своя вот такова нещо, би следвало да бъде в възбрана да посещава храмовете на Българската православна черква, в случай че не си изтегли предлагането за ратификация на Истанбулската спогодба. Има две дами, които не знам за какво са толкоз дейни, изключително за госпожа Цачева се удивлявам, тъй като постоянно съм я възприемал като консервативна, и за госпожа Захариева. Що се отнася до националното посланичество, тези, които си разрешат да гласоподават сходно нещо, би следвало незабавно да бъдат отлъчени от църквата. Това разяснява отец Дионисий в студиото на Нова телевизия във връзка Истанбулската спогодба, чиито противоречиви текстове ще бъдат разисквани в Народното събрание през днешния ден.

„ Надявам се да се оцени самото мнение на Светия синод, което е изпратено в Народното събрание, тъй като юридически то е ослепително, тъй като се засягат неща, свързани с Конституцията, с интернационалните договории, с признати в страната закони, които по този начин или другояче дават една гаранция за опция за отбрана. Надявам се Светият синод да работи и по-остро с изключение на да призове националните представители”, добави отец Дионисий.

Конвенцията на Съвета на Европа за попречване и битка с насилието против дамите и домашното принуждение, известна като Истанбулска спогодба, поражда паника за бъдещето на европейската християнска цивилизация, тъй като тя съдържа ново схващане за индивида - индивидът като тираничен стопанин, индивидът без Бога, който следва своите стремежи и пристрастености дотам, че може да самоопредели даже и пола си. Това се споделя в послание на Св.Синод на БПЦ - Българска Патриаршия към българското общество и държавни институции по отношение на процедурата по приемане и одобрение в България на Истанбулската спогодба

"Това схващане отваря необятно вратите към честен разпад, който неизбежно води до психофизическото заличаване на индивида - до "втората гибел ", която е духовната гибел, се споделя още в обръщението. В текста се добавя, че "няма разумен Христов човек, който да не утвърждава битката против насилието изобщо, още повече против насилието над дами. Заложените в Конвенцията хрумвания за другарство сред половете, за отношение към вяра, обичаи, традиции, обучение и други, противостоят на изконните разбирания на българския народ за религия, националност, добродетелност, чест, достолепие, образование, семейство. Макар и юридически акт, Конвенцията има и духовни измерения - тя е средство, което насажда непозната за нас ценностна система, с цел да разреши обществото да бъде ръководено по само че в модел, подобаващ на ползите на дребна част от него, се споделя още в обръщението.

Докато в Народно събрание се организират дебатите, пред прозорците на Народното събрание ще се проведат два митинга – в отбрана и „ против” Истанбулската спогодба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР