Първото косене на тревните площи вече е завършило в почти

...
Първото косене на тревните площи вече е завършило в почти
Коментари Харесай

В столичния район Връбница все още не е започнала обработката срещу кърлежи

Първото косене на тревните площи към този момент е приключило в съвсем всички столични региони, сподели пред БНР Надежда Бобчева – зам.-кмет по направление „ Зелена система, екология и земеползване “.

На места за почнали и вторите обработки.

„ Стараем се да увеличим броя на обработките. Когато времето е топло, най-нормалното нещо е да отидеш на разходка в парка. От тази позиция поддръжките сме ги почнали доста по-рано и може би ще се наложи да създадем една или две обработки повече, в сравнение с до момента са били правени “, изясни Бобчева.

Тя добави, че сега се правят ремонтни действия на алеи в парк „ Св. Никола “. Планират се и в парк „ Св. Петър и Павел “.

„ Там планираме да възложим планиране, с цел да можем да сменяем осветителните тела през актуалната година. Поставили сме си за цел да работим за възстановяване на осветлението в парковете. Вече са сменени осветителни тела в Западния и Южния парк “, посочи зам.-кметът на София по направление „ Зелена система, екология и земеползване “.

Бобчева сподели още, че следва ремонт в парк „ Заимов “ на стойност към 800 000 лв. и добави, че съвсем всички паркове, зелени площи и междублокови пространства в столицата са минали обработка против кърлежи. в

„ В 23 от 24-те региона на София, само в регион „ Връбница “ не е почнала обработката. Вървим по график и метеорологичните условия би трябвало да го разрешават “, изтъкна Надежда Бобчева.

Тя увери, че задачата е до Великден площите да бъдат третирани и повторно против инсектициди .

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР