Първото издание на Областния конкурс за коледно-новогодишна украса на общините

...
Първото издание на Областния конкурс за коледно-новогодишна украса на общините
Коментари Харесай

Връчиха наградите в първия Областен конкурс за коледно-новогодишна украса

Първото издание на Областния конкурс за коледно-новогодишна декорация на общините под патронажа на регионалния шеф Виолета Иеремиева се организира в интервала 1 - 29 декември 2023 година

Идеята и организацията на състезанието са на фондация „ Спирит Плевен ”.

Участници в конкуренцията бяхадесет от единайсетте общинскиадминистрации в област Плевен, които показаха концепциите си за празнична декорация.

Реализираните хрумвания бяха оценени от 5-членно жури с ръководител инж. Александър Йотков – зам.-областен шеф и членове: Николай Неделчев /Кокала/ – ръководител на СБХ – Плевен, арх. Емил Дечев – ръководител на САБ – Плевен, Латинка Светозарова – сътрудник на БНР в Плевен, Правда Маринова от фондация „ Спирит Плевен ".

Освен художествени и естетически качества, празничната декорация трябваше да има положително композиционно решение, хармонично вписващо се в околната среда,както и да дава отговор на критериите за сигурност.



На тържествена гала в Арт центъра в Плевен бяха раздадени следните специфични оценки:

- за многообразие на коледно-новогодишните прояви - на Община Долни Дъбник;

- за коледен базар - на Община Искър;

- за подсилване на християнския коледен дух и етническото другарство посредством коледен базар - на Община Никопол;

- за детски коледни картички - на Община Левски;

- за положителната взаимна работа с Центъра за обществена рехабилитация и интеграция при образуване на коледен базар - на Община Белене;

- за креативност - на Община Гулянци;

- Община Плевен получи две оценки - за стимулиране на детското творчество и за празничен концерт в новогодишната нощ;



- Община Червен бряг получи три оценки - за многообразие на коледно-новогодишните прояви,за ледената пързалка и за Националния фолклорен фестивал " Да пребъде Коледа! " в с. Телиш;

Трета премия в Областния конкурс за коледно - новогодишна декорация и парична награда от 400 лева завоюва Община Плевен. Втората премия и парична награда от 600 лева беше присъдена на Община Кнежа.

Първанаграда за цялостна организация на градската среда, за автентичен метод в креативните решения и за впечатляващи резултати на украсата във всички часове на денонощието получи Община Пордим.

Наградата,заедно с парична награда от 1000 лева, беше връчена на кмета Детелин Василев от регионалния шеф Виолета Иеремиева.



Тя благодари на фондация " Спирит Плевен " и на участниците като ги прикани да стартират към този момент подготовката за идващото издание на състезанието.

" За мен Коледа е оня необикновен миг от годината, когато всички ставаме деца.Коледното въодушевление се основава освен у дома, а и от градската среда и то ни прави обединена общественост " - сподели Виолета Иеремиева в прочувственото си послание към присъстващите.

Намеренията на уредниците са състезанието да бъде годишен като тематиката му ще се обогатява и обсегът на участниците ще се уголемява.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР