Първото издание на новото световно клубно първенство по футбол с

...
Първото издание на новото световно клубно първенство по футбол с
Коментари Харесай

Световното клубно първенство с 32 отбора ще дебютира в САЩ през 2025-а година

Първото издание на новото международно клубно състезание по футбол с 32 тима ще се организира в Съединени американски щати през 2025 година, оповестиха от ФИФА по-рано през днешния ден.

Футболната централа удостовери още през март, че обновеният шампионат ще се състои на всеки четири години, стартирайки от юни 2025 година, а съветът на ФИФА единомислещо дефинира Съединени американски щати за хазаин на шампионата за първото издание в уголемен формат.

Това значи, че последното издание на конкуренцията в настоящия ѝ формат със единствено 7 участника ще бъде този декември в Саудитска Арабия.

" Световното клубно състезание по футбол през 2025 година ще бъде върхът на елитния професионален мъжки клубен футбол. С нужната инфраструктура, дружно с голям зрителски интерес, Съединени американски щати е идеалният хазаин за пускане на този нов шампионат ", сподели президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Съединени американски щати ще бъде и измежду домакините на международното състезание по футбол през 2026-а година взаимно с Мексико и Канада.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР