Първото електрическо Mini на BMW AG ще излезе на улиците

...
Първото електрическо Mini на BMW AG ще излезе на улиците
Коментари Харесай

BMW показа първото електрическо Mini

Първото електрическо Mini на BMW AG ще излезе на улиците до края на тази година. Моделът е ориентиран към градските купувачи и ще помогне на баварската марка да се опълчи против ID.3 на Volkswagen и Model 3 на Tesla, написа Bloomberg.

Електромобилът ще коства €32 500, споделиха от производителя по време на представянето в Ротердам. Mini ще може да изминава 270 километра с едно зареждане на батериите. Автомобилът ще се създава в завода в Оксфорд, Англия най-малко до 2023 година - макар решението на страната да излезе от Европейския съюз.

Това е втората напълно електрическа кола на баварската марка след i3, която бе показана през 2013 година, само че продажбите са надалеч от впечатляващи.

Продажбите на електрически автомобили през предходната година в Европа се повишиха с 48 %, само че при общо малко над 200 хиляди продадени бройки те са парченце от общия пазар, на който бяха осъществени 15,6 милиона нови автомобила.BMW възнамерява да пусне дузина електрически модели до 2023 година, като още през идната година ще бъде показана електрическа версия на X3.
 В богатата на нефт Норвегия всяка втора нова кола е електрическа
В богатата на нефт Норвегия всяка втора нова кола е електрическа

Tesla Model 3 е най-продаваният автомобил
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР