Първостепенната задача на Левски е да си изчисти репутацията и

...
Първостепенната задача на Левски е да си изчисти репутацията и
Коментари Харесай

Павел Колев: За "Левски" е най-важно да си изчисти репутацията и дълговете

Първостепенната задача на " Левски " е да си почисти репутацията и задълженията, по-късно да направи вложения в детско-юношеската школа, а след това и да построи нов стадион. Тези цели очерта изп.-директор на клуба Павел Колев в обстойно изявление за " Диема спорт ". Той приказва още и за връзките с румънската мениджърска организация, която ще се грижи за намиране на нови попълнения в тима, както и за работата на треньора Георги Дерменджиев.

" За " Левски " в този момент е значимо преди всичко да си почисти репутацията и задълженията. На второ място – да направи вложения в школата, тъй като тази школа се задъхва от неналичието на инфраструктура и терени и няма по какъв начин да желаеме тимовете ни до 15-16 и 19 години да играят съвременен футбол, при положение че те нямат ден от седмицата да упражняват на цялостен терен, тъй като подготвителният е доста претрупан. И другото, което няма да се хареса на някои, които не могат да си показват " Левски " да има нов стадион -  " Левски " ще има нов стадион, тъй като това е част от бъдещето на този клуб. - съобщи Колев. - И в случай че желаеме този клуб да стане печелившо сдружение и да прави пари, това са акцентите – стадион и школа. С тях би трябвало да пристигна и мощният първи отбор, който да прави положителни представяния в евротурнирите. Това сверяване на часовника на европейската сцена е доста значимо за първия отбор. След 2-3 години хората може да не помнят, само че ситуацията беше и е много тежко. "

Колев твърди, че в клуба има хора, които са изтърпели много ограничения, с цел да работят там, и той е оптимист, тъй като " без значение на съответните реализатори в администрацията и управлението, " Левски " ще върви в вярната посока ".

Той повтори тезата си, че сега отборът няма шанс да стане първенец и напомни, че и през зимната пауза е бил на трето място. Посочи също, че замислените съществени промени ще стартират през лятото, " а дали те ще са за положително, ще забележим идващия сезон ".

" Виждам непоклатимост, предпочитание нещата да се подобрят, и то не бързо, с инвестиция в положителни скъпоплатени играчи и откакто договорите им изтекат, действително нищо да не остава за историята на " Левски ", а с инвестиция в нещо трайно, което ще остане и след нас. Пътят ще е бодлив. Дали хората ще изтърпят процеса, никой не знае. Надявам се - да. Ако сме стартирали плануваното, мисля, че бъдещето за " Левски " ще е положително ", сподели още Колев.

Той описа за изникнали нови отговорности, най-много към сътрудници на футболисти, за които сега се договаря най-малко за разсрочване. И обясни, че в последните 2.5 г. на сътрудниците съвсем нищо не е плащано. Даде и образец, че преди две седмици е получен документ, който не бил в клубния списък - от мениджъра на Мариани и Паулиньо, че му се дължат €650 000 комисиона.

Колев изрично отхвърли слуховете за промяна на треньора: " Георги Дерменджиев работи безрезервно. От заран до вечер е на стадиона. Правим проекти за идващия сезон. Когато говорихме за селекцията, Дерменджиев и Богдан Патрашку бяха два часа дружно и разясниха съответни имена ".

А за оповестеното съдействие с мениджърската организация на румънеца Джовани Бекали и назначението на Патрашку за основен скаут съобщи, че е позитивна стъпка. Изложи и визията си, че най-голямата неточност е треньорът самичък да избира играчите, тъй като физически не може да свърши работата на скаутите, преценявайки 200 футболисти, с цел да подбере трима.

" Това решение бе продиктувано от желанието ни да имаме така наречен " триъгълник " в спортно-техническата активност - един самостоятелен от треньора и администрацията център, който да взе участие пълноценно в подбора на футболисти и планирането на състава няколко години отсега нататък. Агенцията на Бекали има голяма експертиза, 10-15 чиновници, доста контакти в целия свят, близо 30-годишен опит, и в това време нужната самостоятелност - обясни Колев. - Патрашку е основен скаут. Това е голям размер от работа и от време на време би трябвало да се изгледат по 150 до 200 играчи от разнообразни страни, с цел да се разпознават тези, които ще се гледат онлайн. Преди това е направено изследване на цялата им кариера, на персоналния им живот и дали могат да бъдат привлечени в " Левски ". "

Колев добави, че до началото на лятната подготовка би трябвало да бъдат привлечени най-много петима опитни футболисти, " в случай че може българи, още по-добре ".

" Те би трябвало да сформират гръбнака на новия тим през новия сезон - добави той. - Част от сегашните ще бъдат непокътнати. Ще прибавим интегрирани момчетата, които сега са в първия отбор. И оттук насетне ще се насочим извънредно и единствено към момчетата от школата ни. Когато имаме недостиг на някоя позиция, ще търсим млади български играчи, на по 15-16 години, които да вземем тук и да развием. Това е тактиката за идващите 2-3 година - търсене на баланс сред вложение на пари в селекция и взор в бъдещето, който евентуално няма да коства толкоз пари, само че ще изисква самообладание. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР