Първоначалното проекторешение на ЮНЕСКО призоваваше да не се изпълнява решението

...
Първоначалното проекторешение на ЮНЕСКО призоваваше да не се изпълнява решението
Коментари Харесай

Валери Симеонов Успя! Убеди Юнеско За Разширяване На Ски Зоната В Банско

Първоначалното проекторешение на ЮНЕСКО призоваваше да не се извършва решението на Министерски съвет, както и изискваше от България да извърши стратегическа екoлогична оценка на новия проект за ръководство, каквато не се изисква от европейското и българско законодателство и би блокирало развиването на района за десетилетия напред.

В рамките на три дни българската делегация организира редица срещи с Международния съюз за отбрана на природата и делегациите на всички останали страни членки на комитета, които гласоподаваха с единогласие препоръчаните редакции.

Според признатото редактирано решение комитетът отбелязва, че разширението на ски инфраструктурата в Национален парк " Пирин " към този момент е разрешено и изисква българската страна да се придържа прецизно законовите процедури по приемането на капиталови оферти, тъй че да не се повреди цената на обекта.

В своето изявление вицепремиерът Валери Симеонов, който оглавяваше делегацията, изложи целенасочената политика на българската страна за баланс сред запазване на околната среда и развиване на туризма и предложения представителите на комитета да посетят град Банско и Национален парк " Пирин ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР