Първоначално френското вътрешно министерство съобщи за 13 загинали в департамента

...
Първоначално френското вътрешно министерство съобщи за 13 загинали в департамента
Коментари Харесай

Незапомнено Бедствие Във Франция! Жертвите Са Най-Малко 12, Видео От Мястото

Първоначално френското вътрешно министерство заяви за 13 починали в департамента Од. После броя бе свалена до 10, и най-после - поправена до 12. Стихията е лишила живота на минимум шест души в град Треб в този департамент. Кметството сподели довечера, че ранените са осмина, а един човек е безследно липсващ.

Река Од, която протича през Треб и Каркасон, е измежду реките, които са повишили най-вече равнището след проливните превалявания, а в региона не е имало такова наводняване от 1891 година, разгласи френската организация, която следи рисковете от наводнения.

Жители на град Вилгелан описаха, че могъщите талази вода са разбивали входни порти на здания и бързо са ги наводнявали. Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин водата минава през градове и села, повдига коли и ги подмята един върху различен като детски играчки. Правителството на Франция изпрати стотици спасители в потърпевшия регион, над който кръжат хеликоптери.

Президентът Еманюел Макрон е в подготвеност да дойде в бедстващите зони, само че това ще стане, когато визитата му няма да пречи на избавителните работи, сподели източник от държавното управление. Той добави, че предстоящите промени в кабинета няма да бъдат оповестявани, до момента в който държавното управление се занимава с наводненията, заяви АП.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР