Първоначалният фокус на компанията на will.i.am е потребителската електроника, но

...
Първоначалният фокус на компанията на will.i.am е потребителската електроника, но
Коментари Харесай

Технологичният бизнес на рапъра will.i.am набра 117 млн. долара от инвеститори

Първоначалният фокус на компанията на will.i.am е потребителската електроника, само че съгласно рапъра корпоративният пазар дава повече благоприятни условия за гласовия й помощник Omega

Технологичният стартъп I.am+, учреден от американския рапър и бизнесмен will.i.am, набра 117 млн. $ от вложители в рисков капитал. В понеделник компанията разгласи навлизането си на корпоративния пазар на компютърни услуги с гласов помощник за обслужване на клиенти, оповестява Reuters.

Първоначалният фокус на сдружението при основаването му през 2012 година беше върху потребителските електронни устройства като слушалки, напомня организацията. Новият артикул с изкуствен интелект, показан в този момент, е сходен на гласовите асистенти Siri на Apple и Alexa на Amazon, а създаването му бележи забележителен поврат за компанията, в която понастоящем работят към 300 души.

При последния си рунд на набиране на финансиране, I.am+ е получила 89 млн. $ от група вложители, измежду които профилираното в рискови инвестиции поделение на компания за облачни услуги Salesforce – Salesforce Ventures. Транзакцията е била завършена през март, само че до момента не е била оповестявана, оповестява Reuters.

По думите на will.i.am, който стана прочут като един от създателите на хип-хоп групата Black Eyed Peas, корпоративният пазар предлага на компанията му опция бързо да нарежда и да развие гласовия си помощник, наименуван Omega.

" Исках да основа нещо, което ни разрешава да вършим доста неща ", разяснява по-популярният с артистичния си псевдоним Уилям Джеймс Адамс пред Reuters. " Има толкоз доста неща, които могат да се създадат с гласова платформа ", добавя той.

Въпреки че редица звезди от света на шоубизнеса и спорта, измежду които да вземем за пример актьорите Джесика Алба и Аштън Кътчър, навлизат в софтуерния бранш посредством вложения и посредством учредяване на лични започващи бизнеси, в множеството случаи фокусът им е върху потребителските технологии, отбелязва организацията.

Първият корпоративен клиент на I.am+ е Deutsche Telekom. От юли немският телекомуникационен колос употребява Omega, с цел да зарежда чатбота си за обслужване на клиенти, като има намерение скоро да добави към него и гласова телефонна система, оповестяват от започващото сдружение.

Самият will.i.am пък изяснява, че обслужването на клиенти е единствено началото на Omega. Планът на бизнесмена включва потреблението на технологията за основаването на още няколко гласови артикули с изкуствен интелект за корпоративни клиенти.

" Едно от нещата е обработката на стотици хиляди потребителски запитвания за тарифните им проекти едновременно ", показва като образец той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР