Първоначалната информация за това, което се случи в Сърбия беше

...
Първоначалната информация за това, което се случи в Сърбия беше
Коментари Харесай

Психолог: Тормозът в училище е причината за трагедията в Сърбия

Първоначалната информация за това, което се случи в Сърбия беше обвързвана с опиати или ниска оценка, само че за мен като психолог става дума за учебен тормоз. Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime  психологът Иван Игов. По думите му „ булинг ” (от британски bullying), което е сборен термин за доста типове учебно принуждение, е изводът, до който са стигнали и учебните психолози в Сърбия.
Самият профил на детето – спокоен, непретенциозен, това, че се е стараел да не се вижда доста, допуска, че той може да е бил обект на подобен тормоз. Бащата, който е решил да му даде повече убеденост и опция да се прояви като мъж, го води да стреля с револвер. Накрая той възнамерява цялата тази акция, която е планувана не върху съответни учители или възпитаници, а върху цялото учебно заведение, тъй като евентуално след стрелбата е желал да възпламени учебното заведение с коктейлите „ Молотов “, които е носил в раницата си.
Иван Игов, психолог

Според Иван Игов такива случаи не са необичайност в международен мащаб, само че обществото не си давам сметка за това какъв брой рисков е тормозът в учебно заведение и нещастията, до които може да докара. Много от тези случаи приключват със самоубийства, сподели още той. Според психолога казусът е можело да бъде предотвратен, само че сигналите не са доста забележими за възрастните, които имат навика да подценяват възприятията на подрастващите.

27 до 30% от всички деца в България най-малко един път седмично са в обстановка на тормоз, това натрупа напрежение, само че доста от родителите не са подготвени да изслушат децата си, сподели още Иван Игов.
Често споделяме на децата си „ Щом те наскърбява, обиждай го и ти “ или „ Щом те удря, удари го и ти “, или ги водим на стрелбището, само че виждаме, че такива реакции водят до нещастия.
Иван Игов, психолог

Вече има случаи у нас на деца, които влизат в учебно заведение с револвер, тъй че този въпрос не трябва да се подценява, безапелационен е психологът.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР