Първокласник от плевенското село Бреница прекара 5 дни в кома

...
Първокласник от плевенското село Бреница прекара 5 дни в кома
Коментари Харесай

Първокласник изпадна в кома след побой в училище

Първокласник от плевенското село Бреница прекара 5 дни в кома след побой в учебно заведение.

Бащата на момчето алармира, че преди седмица, в края на образователните занятия, 7-годишният Зоран посещава простъпка женската тоалетна в учебно заведение. Там се среща с 14-годишно момиче, което го удря и рита с крайник два пъти.

Вследствие на случая момчето е настанено в Плевенската болница, а околните му настояват, че е прекарало 5 дни в кома.
Снимка: bTV
" Обадиха ми се по телефона, че синът ми е претърпял побой и е закаран в болничното заведение в град Кнежа. Първо е бил ритнат в корема, а по-късно – в гърдите, само че лекарите настояват, че той не може да е в това положение единствено от два удара. Впоследствие разбрах, че учителите не са реагирали, а колата за спешна помощ е закъсняла с към 20-30 минути. Ние сме съседи с въпросното момиче, в никакъв случай не е имало омраза сред тях, не са били в неприятни връзки ", споделя бащата на момчето Николай.

В момента 7-годишният Зоран се възвръща и към този момент е напуснал интензивното поделение на болничното заведение в Плевен, само че към момента не може да приказва.

Бабата на момчето твърди, че здравното лице в учебно заведение не е било на мястото на случая. Тезата ѝ поддържат и очевидци, които описват, че откакто първокласникът си е глътнал езика, на място е реагирала неговата вуйна.

Заместник-директорът на учебното заведение в Бреница Цветослав Пеновски обаче съобщи, че сестрата в образователното заведение се грижи и за децата в детската градина в селото и това е наложило нейното закъснение.
Снимка: bTV
" Медицинското лице в учебно заведение е едно и също с това в детската градина и сега на случая то се е намирало в детската градина. След като се обадихме на тел. 112, няколко сътрудници звъняха, незабавно то беше извикано и дамата пристигна незабавно ", опроверга думите им той.

Родителите на останалите първокласници изпитват терзания за сигурността на децата си, а околните на момчето желаят наказване за 14-годишното момиче.
Снимка: bTV
Прокуратурата е била известена за случая, формирано е и досъдебно произвеждане за нанасяне на междинна телесна щета. Разследването продължава и към този миг.

Омбудсманът Диана Ковачева ще се самосезира и ще направи инспекция по случая. Още през днешния ден ще изпрати специалисти, които да се осведомят за средата в учебното заведение. По думите ѝ явно не става въпрос единствено за изолиран случай.

" Важното е да бъдат направени рекомендации, с цел да не се позволява повече нещо сходно ", съобщи Ковачева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР