Първо реално бламиране на лидерката на БСП Корнелия Нинова и

...
Първо реално бламиране на лидерката на БСП Корнелия Нинова и
Коментари Харесай

Пленумът аха да бламира Нинова, главата на Корнелия май ще хвръкне!

Първо действително бламиране на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и управлението от Националния съвет на партията се размина безусловно на 4 гласа на днешното съвещание. Социалисти в залата оспориха смисъла, периода на привикване и плана за дневен ред за съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия, поискано от "Позитано " 20. Предложение на члена на пленума и някогашен народен представител Димитър Дъбов насрочването на съвещанието на най-висшия партиен орган за 28 октомври въобще да отпадне от разискванията през днешния ден не се одобри безусловно на косъм - 50 души гласоподаваха "за " концепцията му против 54, подкрепили управлението.

Самото гласоподаване на дневния ред на Националния съвет през днешния ден продължи повече от 40 минути, даже със подозрения, че преброителите при гласуването не си правят добре работата, написа КлубZ. Първоначално председателстващ бе Апостол Димитров, само че щом се видя, че той не съумява да овладее залата, Нинова персонално се зае с воденето на полемиката.

Преди това обаче първо Георги Божинов от Българска социалистическа партия попита каква е задачата на свикването на конгрес в незабавен порядък - единствено след 2 седмици, освен това с дневен ред за разработване на "алтернативен бюджет " и занимания с антикорупционното законодателство, само че не и с разбор на положението на партията. Той разгласи, че от 66 частични локални избори, извършени в последните месеци, Българска социалистическа партия има 3-4 извоювани и 1 балотаж. На всички останали места резултатите на левицата по думите му са "катастрофа ". Той настоя през днешния ден или най-късно на нов, специфичен пленум или на конгрес да се направи разбор на изборните загуби.

Божинов съобщи, че в границите на 2 седмици не вижда по какъв начин ще бъде направен "алтернативен бюджет " на този, който властта ще внесе за 2018 година И настоя по-късно пред публицисти, че в случай че управлението на Българска социалистическа партия не се оправи с тази задача, лидерката Нинова "трябва да си върви ".

"Няма стройна съпротива в Българска социалистическа партия - има мислещи хора. Залъгването е изчерпано. Ако няма подобен повсеместен бюджет, а единствено отчет за бюджетната политика на партията, аз ще се произнеса. А в случай че стане за една седмица, ще се възхитя и ще похваля. В залата няма нито един човек, който да е взел участие в писането на бюджета. Къде се написа? На кого е аутсорсван? ", сподели още Божинов.

Нинова отговори на въпросите му след изявлението му в залата с това, че решение за специфичен пленум за организационни вътрешнопартийни въпроси и разбор на частичните избори към този момент е признат в проекта за работа на Националния съвет на предходно съвещание. А решение за писане на различен бюджет било взето и към този момент било извършено съвещание на управлението с ръководителите на препоръките и комисиите в Българска социалистическа партия по секторни политики. Имало и районни срещи и изработването на документа тече от месец в партията.

Дъбов обаче и след изявлението й изиска да разбере какво постанова "този форсмажор " за привикване на конгреса, припомняйки че няма спомен досега в миналото да е правено сходно нещо. "Освен в случай че не се постанова да се реши някой кадрови въпрос, да вземем за пример избор на ръководител ", както посочи.

Дъбов назова плана за дневен ред на въпросния конгрес: антикорупционно законодателство, различен бюджет и Председателство на Съвета на Европейски Съюз, "безумни неща ". Работата по въпросния "алтернативен бюджет " би била "да подвигаме звук, който ще се не помни и ще замине ". Според него, в случай че е належащо да се свика конгрес, той би трябвало да се занимава с това, че "бяхме размазани " на частичните избори и с кондицията на Българска социалистическа партия.

Явор Куюмджиев пък оспори версията на председателката, че препоръките в Българска социалистическа партия са решавали да се написа "алтернативен бюджет ", тъй като бюджетите не са работа на опозицията. Идеята била да се предложат съответни политики в разходната част на финансовата рамка за следващата година и да се предложат на обществото (по закон право да приготви и внесе в Народното събрание план на бюджет има единствено Министерският съвет - б.р. ).

Заради неразбориите в залата и проблеми при гласуванията и броенето на гласовете на към 40-ата минута Нинова персонално иззе воденето на съвещанието.

"Ако сме политици, които мислят за действителни политики, да създадем обикновено гласоподаване, да се съсредоточим в полемика всъщност и с причини ", съобщи тя, откакто дълго слуша рецензиите.

Залата се поуспокои, а Нинова прочете отчета си за настоящата политическа конюнктура и стимулира за какво трите най-важни тематики в страната са антикорупционното законодателство и дейности, приемането на бюджет за 2018 година и идното Председателство на Съвета на Европейски Съюз от България, което стартира на 1 януари.

Взе се и решение пленумът на Българска социалистическа партия да издигне кандидатурата на Сергей Станишев за нов мандат отпред на Партията на европейските социалисти. Ако въпреки всичко има съвещание на конгреса на 28 октомври, то Нинова предлага номинацията да бъде верифицирана и от най-висшия и влиятелен партиен конгрес.

Заседанието на пленума на Българска социалистическа партия, почнало с опит за бламиране на оферти конгрес, продължава и сега. В коридорите на социалистическата колекция се говореше, че може да падне кворумът и решение за насрочване на конгрес да не се гласоподава. Според други обаче Нинова и управлението на Българска социалистическа партия ще съумеят да удържат залата.

Друга тематика в съвещанието на пленума е медийната политика на Българска социалистическа партия. За напрежението в залата способства е теснотата й, защото салонът на "Позитано " 20 бе "зает " от фестивал на патриотичната антифашиска ария "Чучулиги " и фестивала "Альоша ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР