Първо искам да призова българите да гласуват. Гласувайте, защото ние

...
Първо искам да призова българите да гласуват. Гласувайте, защото ние
Коментари Харесай

Станишев: Гласувайте! Днес е денят, в който можем да променим България!

Първо желая да прикани българите да гласоподават. Гласувайте, тъй като ние всички се интересуваме от политика, само че през днешния ден е денят, в който можем да повлияем върху развиването на политиката в България и в Европейски Съюз. Защото обстановката у нас е директно обвързвана с това, което ще се случи на Стария континент. Гласувайте за това Европа да бъде единна, солидарна, без скорости, без страни първа и второкласен. За Европа, която най-много е обществена, тъй като това е най-големият недостиг в Европейски Съюз през последните 10, да не кажа и 20 години. Промяната към обществена Европа е допустима! Това се видя през последните няколко дни и на изборите в Холандия. Така че има късмет за смяна. “

С тези думи президентът на ПЕС и претендент за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България “ прикани сънародниците ни да упражнят правото си на глас. Той гласоподава в 43 секция в Национално музикално учебно заведение " Любомир Пипков ".
„ Много хора в България не харесват статуквото – и в страната ни, и в Европейски Съюз. То би трябвало да бъде променено, тъй че всеки човек, неговите приходи, качеството на живота му, бъдещето на децата му да бъде обезпечено и да бъде в центъра на внимание на европейската политика. Има такава опция – Европейският обществен дирек от една декларация да стане проект за деяние с вложения в действителната стопанска система, със основаване на работни места, със обществена отбрана на работещите хора. Има такава опция с Европейския юношески проект, тъй че младежите да видят цялостна идея за тяхното бъдеще. “, отговори на въпроси на медиите водачът на европейската левица по какъв начин вижда смяната.

„ Има такава опция и за България. През последните седмици видях извънредно доста тъга, обезсърчение, безбожничество. Опитвах се да убедя хората, че една смяна към обществена България, смяна в политиката на приходите е първи приоритет. Това е ключът към икономическия триумф на България. Защото най-големият проблем през днешния ден е бягството, да не кажа евакуацията, на прекалено много младежи от страната, а това блокира всякакво развиване, вложения, пречи да бъдем просперираща и сполучлива страна. “, разяснява наблюденията си от акцията Станишев.
Президентът на ПЕС съобщи, че „ тези избори ще бъдат от извънредно значение за Европейски Съюз. Доминирането на Европейската национална партия, на десницата над европейските институции в последните повече от 20 години наложи политиката на рестрикции, най-много на орязване на разноските за обществената страна. Роди се голямото неодобрение и съмнение измежду европейските жители.

Тази политика би трябвало да бъде изменена и за това се борят европейските социалисти. Ще бъдем мощно политическо семейство след изборите – освен в Екологичен потенциал с най-голямата група в лявоцентристкото пространство, само че и с упоритости да формираме ново, превропейско, прогресивно лявоцентристко болшинство. Ще влияем със мощна група и в Европейския съвет, където ще имаме 9 министър-председатели. Ще имаме обща тактика, която, сигурен съм, може да промени Европа и да върне обществената политика в сърцевината на европейските старания, от което има голяма потребност. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР