Първо дойде новината, че китайска държавна компания се е съгласила

...
Първо дойде новината, че китайска държавна компания се е съгласила
Коментари Харесай

Кой може да спре услугите на чужди правителства за Тръмп

Първо пристигна новината, че китайска държавна компания се е съгласила да спомага при осъществяването на индонезийски план, който ще включва хотел и голф игрище с марката на Доналд Тръмп. След това, няколко дни по-късно, президентът заяви в " Туитър ", че администрацията му ще облекчи глобите против китайски производител на смарт телефони, упрекнат в шпионаж. " Прекалено доста изгубени работни места ", написа той в " Туитър ".

Блюстителите на морала и политическите му съперници нарекоха събитията от предходната седмица явен опит на Тръмп да изтъргува облаги за личния си бизнес в чужбина против промени в държавната политика. Те предвиждаха, че ще се появи тъкмо такава обстановка, когато магнатът от бранша на недвижимите парцели, който стана политик, отхвърли да се раздели с необятните си бизнес ползи.

Пак те споделят, че такива покупко-продажби ще станат евентуално нещо всекидневно, без да има инспекция от следения от републиканците Конгрес, правосъдни каузи, които могат да продължат с години и общност, която най-общо не се вълнува изключително от неразбираемата конституционна възбрана за приемане на хонорари или някакви изгоди от задгранични държавни управления без утвърждението на Конгреса.

" Това е проблем, който наподобява доста механически и комплициран, а и е мъчно да се свърже с всекидневието, " споделя сенаторът демократ Ричард Блументал от Кънектикът, който оглавява желае по дело, обвързвано със възбраната държавни чиновници да одобряват хонорари от задгранични държавни управления. Делото е заведено от към 200 членове на Конгреса.

Когато обаче разясниш повода за тази конституционна възбрана, а точно да се предотврати спор на ползи, тъй че президентът да работи единствено в полза на Съединени американски щати, а не за персонален интерес, тогава хората би трябвало да схванат, че приемането на такива услуги подкопава целите му, сподели Блументал.

Има или няма връзки

Такива терзания преследват Тръмп, откогато пое президентския пост. Вашингтонският му хотел, който е напълно покрай Белия дом, се трансформира в магнит за задграничните държавни управления, които се пробват да окажат въздействие върху администрацията му, в това число групи, свързани с Кувейт, Бахрейн, Турция, Малайзия и Саудитска Арабия. Данъчната декларация на Тръмп предходната седмица сподели, че хотелът има доходи предходната година на стойност 40 милиона $. За да поуспокои терзанията за спор на ползи, Тръмп даде обещание да даде на финансовото министерство облагата от задграничните нощувки в хотела си, възлизаща на 151 470 $. Компанията му отхвърли да посочи по какъв начин е изчислена тази сума.

Национално изследване на университета " Куинипек ", оповестено през март, сочи, че 57% от американците са на мнение, че Тръмп е непочтен. В най-новото изследване на " Куинипек " от предишния месец работата на Тръмп получава утвърждението на 41%, което дава отговор на най-високата оценка за президентското му ръководство.
Шана Гадериън, политически психолог в Сиракузкия университет, споделя, че хората, които обръщат внимание на политиката, са по-партийно настроени и постоянно подценяват информацията, която съгласно тях не дава отговор на техните убеждения.

" До такава степен, че тъй като харесвате тази администрация може да кажете, че просто по този начин се прави бизнес. Това не е проблем ", изяснява тя. По същия метод преценката дали е имало взаимноизгодна замяна на услуги в китайско-индонезийската договорка зависи от това кого ще попитате.

Индонезийска компания MNC Land удостовери предходната седмица, че е наела поделение на държавната китайска Metallurgical Corp. за построяването на развлекателен парк в плана за квартал Lido City край Джакарта. Три години по-рано MNC Land подписа договорка за Lido City, която включва хотел с марката на Тръмп, 400 първокласни вили и жилища, и голф игрище с 18 дупки.

MNC Land посочи, че Trump Organization " няма връзка " с развлекателния парк, който строи китайската компания. Индонезийската компания уточни още, че информациите в медиите за заем за плана на стойност 500 милиона $, подсилен от китайското държавно управление, не са правилни.

Trump Organization не отговори на молбата за коментар. Джеймс Шулц, някогашен асистент юридически консултант на Тръмп в Белия дом, сподели, че аргументът, че Тръмп нарушава възбраната за приемане на изгоди от задгранични държавни управления просто тъй като край хотела му се строи развлекателен парк e " фиктивен ".

Единствената опция

Само 72 часа след оповестяването на договорката Тръмп пусна известие в " Туитър ", което наподобява сериозна смяна в държавната позиция по отношение на огромния китайски производител на смарт телефони ZTE и задграничната външна политика на Тръмп под мотото " Америка преди всичко ". Американското разузнаване предизвести за хипотетичните връзки на китайската компания с китайското държавно управление и вероятното потребление на компанията за следене от разстояние. ZTE бе санкционирана през последните години за това, че е доставяла американски артикули на пет страни под ембарго, в това число Северна Корея и Иран.

Пентагонът забрани телефоните на ZTE в магазините във военните бази, защото устройството може да съставлява риск за сигурността. Администрацията на Тръмп забрани за 7 години доставката на американски микрочипове и програмен продукт, които са в основата на множеството телекомуникационни устройства на ZTE.
Забраната се отрази изключително тежко на ZTE и на нейните 75 000 чиновници, като компанията наскоро разгласи, че стопира активност.

Тръмп написа в " Туитър ", че работи с китайския президент за даването на опция на огромния китайски производител на смарт телефони да се върне бързо в бизнеса. " Прекалено доста работни места в Китай се закриват. Министерството на търговията получи указания да работи! ".

Дон Фокс, някогашен основен юридически консултант в американската работа за държавен морал сподели, че китайците са знаели тъкмо в какво влагат със договорката в Индонезия. " Малко евентуално е президентът да не си е давал сметка за това, когато направи позитивните мнения за ZTE, " добави той.

Три към момента неприключили каузи, които могат да се проточат с години, евентуално са ключът към решението дали една такава договорка, в допълнение към другите резервации на парцели на Тръмп от лобисти, задгранични държавни управления, корпоративни и политически групи, съставлява тип заплащане. Адвокатите на президента оспорват.

Това е единственото ни същинско лекарство, споделя Блументал за делата. " Може да наподобява като симптом на обезсърчение и пасивност, само че бащите създатели са ни дали този единствен лек. (...) Трябва ни арбитър, с цел да подреди на президента да се подчини на закона, " добави той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (733)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР