Първият значителни валежи от месеци насам в северната част на

...
Първият значителни валежи от месеци насам в северната част на
Коментари Харесай

След пожарите, риск от наводнения в Калифорния

Първият обилни превалявания от месеци насам в северната част на Калифорния помогнаха в потушаването на най-смъртоносния пожар в историята на страната, само че също по този начин покачват риска от бързи наводнения , което може да попречи на екипите, търсещи човешки остатъци, оповестява " Ройтерс ".

През почивните дни се чака да паднат сред 102-152 мм дъжд в регионите към град Парадайс на 280 километра североизточно от Сан Франциско, който бе изпепелен в пожара.

В пожарите починаха минимум 83 души и 563-ма остават в неопределеност. " Дъждът е терзание за нас и има евентуална заплаха от кални наводнения ", избавителните екипи ще бъдат изведени от застрашените региони, разяснява шерифът Кори Хони.

Складове в Чикаго са отворени с цел да обезпечат отбрана на евакуираните от студа и дъжда , а известният готвач Хосе Андрес приготвя стотици ястия за Деня на благодарността за евакуираните .

Около 830 души са се подписали , да прекарат този ден измежду пепел, отломки и мощен дъжд в търсене на човешки остатъци, добавя Хони.

 81 души са към този момент жертвите на огнения пъкъл в Калифорния
81 души са към този момент жертвите на огнения пъкъл в Калифорния

Около 870 души са водят за изчезнали

Дъждът , който в някои региони е евентуално да бъде съпроводен от ветрове до 72 километра в час , поражда риск дерета да се трансфорат в реки от тиня . Пожарът изпепели към 62 000 хектара от подножието на Сиера и е овладян на към 85% .

" Няма растителност, която да задържа земята и има риск просто да стартира да се движи с тиня, носеща всичко по пътя си ", разяснява ДжониПауъл от национална метеорологична работа в Сакраменто.

Пожарникарите са конфигурирали защитни уреди в опит да предотвратят отнасянето на хълмове. " С тежките дъждове пожарната активност на практика не е нищо ", разяснява началникът на пожарните интервенции в Калифорния Джош Бишоп.

Огънят е изпепелил 13503 жилища в и към град Парадайс, а повода за пожара към момента се проверява .

От окръг Бют разясняват, че доказателства от пожари в Калифорния демонстрират, че някои унищожени домове и парцели съдържат " високи равнища на тежки метали , олово, живак, диоксин, арсеник и други канцерогенни субстанции . Някои парцели може да имат и съществуване на радиоактивни материали . "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР