Първият видео стрийм е на 30-и ноември Постфактум е нова

...
Първият видео стрийм е на 30-и ноември Постфактум е нова
Коментари Харесай

Нова платформа за пърформанси събира Акико Накаяма с български артисти

Първият видео стрийм е на 30-и ноември

Постфактум е нова българска платформа за пробни аудиовизуални пърформанси, осъществени и представяни от време на време под формата на видео стриймове. Идеите, които изследва този план, осъществен в цифровото пространство, са в областта на настоящия спор за сегашното и бъдещето на изкуството в изискванията на физическа отдалеченост, пораждаща се освен сред артистите и публиката, само че и сред самите актьори.

Пилотният видео стрийм ще бъде излъчен на уеб страницата на Постфактум (http://postfactum.eu) на 30-и ноември, от 20.00 ч. Той е колаборация сред всички актьори, основатели на плана. Визуализациите под формата на „ живи картини " са дело на Акико Накаяма от Япония, която към този момент е добре позната на българската аудитория, след впечатляващите си представяния у нас в последните няколко години. Работейки с придвижването и жизнеността на цветовете, тя изобразява взаимоотношението сред формите и текстурите, употребявайки разнообразни типове течности и обичайни японски бои, всяка със лична характерност. Начинът, по който материалите взаимодействат между тях, се въздейства от външни фактори, като вятър, тон, мокрота, гравитация, време и така нататък

От своя страна, саунд артистите Мирян Колев (E.U.E.R.P.I), Йоана Робова и Петър Пармаков (познати от соловите си и взаимни проекти) ще основат звукова среда, влизаща в разговор с движещите се картини. Следващите стриймове в околните месеци ще са срещи сред участниците в разнообразни конфигурации. Паралелно с това платформата Постфактум дава опция на други актьори да се включат в плана и да намерят нови пътища за взаимна креативна работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР