Първият въпрос, на който държавният глава на Руската федерация Владимир

...
Първият въпрос, на който държавният глава на Руската федерация Владимир
Коментари Харесай

За Путин импийчмънтът на Тръмп е измислен

Първият въпрос, на който президентът на Руската федерация Владимир Путин отговори на 15-ата си огромна годишна конференция, бе за измененията в климата и Парижкото съглашение, предава РИА Новости, представена от " Фокус ".

„ Никой не знае аргументите за климатичните промени. Лек надолнище на оста на планетата ни може да аргументи трагични последствия. Невъзможно е да се пресметна по какъв начин актуалното човечество въздейства на климата, само че не трябва и да не се прави нищо “, акцентира Путин.

Руският президент напомни, че по данни на Организация на обединените нации Съединени американски щати заемат първото място по нездравословни излъчвания, по-късно - Китай, страните от Европейски Съюз. Русия е на четвърто място. Темпът на напредък на температурата в страната е два и половина пъти по-висок от междинния за света, добави Путин, обръщайки внимание, че съветската страна се разгръща на няколко географски ширини. Ако ледът в мразовите й елементи стартира да се топи, следствията ще бъдат доста съществени.

Държавният глава на Руската федерация показа и паниката си от изказването на украинския президент Володимир Зеленски по отношение на опцията за преразглеждане на Минските съглашения.

Киев се нуждае от директен разговор с Донбас, а подобен няма, акцентира Путин.

Според президента на Русия срещата в нормандския формат през април ще бъде уместна, в случай че има позитивни промени.

Президентът отговори и на въпрос за газовата война с Украйна, като напомни за дълга на Киев към Москва, предава РИА Новости.

Путин акцентира, че по силата на решение на лондонски съд, Украйна дължи на Русия 3 милиарда $, които обаче по този начин и не е върнала. Отгоре на всичко тя желае от Москва да й изплати същата сума – решение, което бе постановено и от Стокхолмския арбитраж.

В същото време съветският президент означи, че това решение е „ някаква нелепост “, взето въз основа на тежката икономическа обстановка в Украйна. Това не е мотив и демонстрира, че решението е политическо, акцентира президентът на Русия.

При това той увери, че Москва е подготвена да доставя газ в Украйна с отстъпка.

Русия е заинтригувана от подобряването на връзките със Съединени американски щати, увери президентът.

„ Готови сме да продължим СТАРТ-3 още на следващия ден. Но към този момент нашите оферти остават без отговор. Ако го няма СТАРТ-3, в света няма да остане нищо, което да сдържа конкуренцията във въоръжението “, предизвести Путин.

 

Импийчмънтът на американския президент Доналд Тръмп се основава на „ измислени " изказвания, съобщи Путин като добави, че не има вяра процедурата да постави завършек на мандата му.

„ Все още (импийчмънтът) би трябвало да премине през Сената, където републиканците имат болшинство ", напомни Путин, откакто Камарата на представителите на Съединени американски щати поддържа отстраняването от власт на Тръмп.

„ И надали е евентуално те да изтласкат от служба представител на личната си партия на учредения, които са безусловно измислени ", добави Путин.

Путин дефинира събитията в американския Конгрес като „ нормално продължение на вътрешнополитическа битка " сред демократите и републиканците. Руският президент даже укори журналиста, който зададе въпроса, че „ приказва за Тръмп, като че ли е завършило " ръководството му.

Държавният глава на Русия акцентира, че така наречен украинска сага е единствено претекст, употребен от демократите, с цел да бъде задействана процедурата по импийчмънт на Тръмп, откакто са се провалили в опитите да убедят американците, че Москва се е намесила в президентските избори през 2016 година

„ Демократите упрекнаха Тръмп в скрит план с Русия и по-късно се оказа, че няма нищо такова. Това не може да бъде в основата на импийчмънт. Тогава те измислиха историята с Украйна ", съобщи Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР