Първият в страната областен център по безопасност на движението откриват

...
Първият в страната областен център по безопасност на движението откриват
Коментари Харесай

В Смолян откриват първия в страната областен център по безопасност на движението

Първият в страната регионален център по сигурност на придвижването откриват през днешния ден в Смолян, чието създаване е подкрепено от общината. 
Центърът ще се употребява от учениците от първи до седми клас на територията на област Смолян. В него ще се организира изнесено образование по сигурност на придвижването за основаване на трайни умения и попречване на зародили произшествия с присъединяване на възпитаници.
Той се състои от площадка с нужните знаци и светофари . Закупени са електрически автомобил, мотопеди и колела. Оборудвани са три профилирани кабинета с компютърна техника и подобаващи дидактични материали.
Изграждането му е на стойност 154 779 лева, обезпечени от Министерството на образованието и науката.
Старт на новото начинание във Второ главно учебно заведение „ Проф.д-р Асен Златаров “ ще даде Анджелина Тотева – зам.-председател на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата.
В церемонията ще вземат участие народни представители, вр.и.д. кмет на Смолян Марияна Цекова, началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Николай Димов и др. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР