Първият в историята олимпийски шампион за Монголия по джудо -

...
Първият в историята олимпийски шампион за Монголия по джудо -
Коментари Харесай

Олимпийски шампион ще лежи 16 години в затвора за убийството на свой приятел от детството

Първият в историята олимпийски първенец за Монголия по джудо - Наидангийн Тювшинбаяр, ще прекара идващите 16 години от живота си в затвор, откакто бе приет за отговорен в убийството на своя другар от детството Ерденебилегийн Енкбат, научихме от Reuters.

На 2 април 2021 година по време на среща с част от водачите на Демократическата партия в страната Тювшинбаяр влиза в спор с Енкбат, до момента в който първият е съществено подпийнал. Настава пердах сред двамата, в който е употребен тъп предмет, с който жертвата изпада в безсъзнание, а в следствие издъхва в болничното заведение.

В продължение на година управляващите в Монголия организират обществен развой, в който именитият статут на джудиста е разрушен на пух и прахуляк, след което обществото приема тежката присъда.

Наидангийн Тювшинбаяр е считан за народен воин след Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, като даже четири години по-късно в Лондон печели и сребърен орден в своята дисциплинираност. Той е общоизвестен политически деятел, като даже играе роля в президентската акция на Калтмаагийн Батулга през 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР