Първият в историята частен лунен апарат Берешит (בְּרֵאשִׁית, Битие), създаден

...
Първият в историята частен лунен апарат Берешит (בְּרֵאשִׁית, Битие), създаден
Коментари Харесай

Следващата седмица израелската компания SpaceIL ще изведе в космоса първия частен лунен апарат

Първият в историята частен лунен уред Берешит (בְּרֵאשִׁית, Битие), основан от израелския галактически стартъп SpaceIL мина всички инспекции и проби и в този момент следва да бъде изведен в космоса благодарение на ракетата Falcon 9. Изстрелването е оповестено за 21-ви февруари тази година, в случай че не се утежни времето .

„Успешното изстрелване на Берешит ще бъде резултатът от осем и половина години упорита работа. Когато започнахме да работим върху този план, въобще не предполагахме, че ще успеем да го реализираме“ – сподели Йонатан Уайтрауб, един от експертите на SpaceIL.



След като бъде изведен в космоса, Берешит ще остане в орбита към Земята за 2,5 месеца, като през това време непрестанно ще покачва височината на полета. Когато галактическият доближи нужната точка и се окаже прихванат от гравитацията на Луната, ще се включат основните мотори и по този метод той ще влезе в траектория на полет до естествения сателит на Земята.



Според проектите на SpaceIL, Берешит би трябвало да влезе в лунна орбита през втората половина на месец април. След това ще кацне в Морето на яснотата, близо до мястото на кацане на Аполо 17. Берешит ще може да работи единствено два дни, тъй като няма топлинна отбрана и система за изстудяване.



През това време израелският галактически уред би трябвало да изпрати фотоси и видеа от повърхността на Луната. Ще бъде измерено и магнитното поле на спътника.



Ако задачата бъде сполучлива, Израел ще стане четвъртата страна след Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Китай, която е прилунила собствен галактически уред на повърхността на естествения сателит на Земята.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР