Първият при регулирането на пазарите на крипто и дигитални активи

...
Първият при регулирането на пазарите на крипто и дигитални активи
Коментари Харесай

Подготвя се глобална регулация на крипто пазара

Първият при регулирането на пазарите на крипто и цифрови активи беше препоръчан от световния орган на комисиите по скъпи бумаги IOSCO, оповестяват международните организации.

Целта е да се уеднаквят практиките в другите юрисдикции и да се подсигурява ползата на вложителите.

Контекст : Крахът на една от най-големите крипто тържища - FTX, сподели потребността от регулации на пазара, в който през годините иновация, непросветеност и измами постоянно са били тясно преплетени.
 Крипто като <a href=хазарт: Англия желае идентични регулации, Брюксел подхваща други дейности " >
Крипто като хазарт: Англия желае идентични регулации, Брюксел подхваща други дейности

Европейски Съюз към този момент утвърди първите в света регулации за крипто бранша

Стъпката следва завършването от Европейския съюз този месец на първия в света набор от всеобхватни правила, което усилва натиска върху Англия, Съединени американски щати и други страни да предложат свои лични правила.

IOSCO, група, сплотяваща регулатори като Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати, Японската организация за финансови услуги, английския Орган за финансово държание и немския BaFin, изследва публичното мнение по отношение на наредбите.
 Крипто криза? Изглежда все по-възможно
Крипто криза? Изглежда все по-възможно

Американската стопанска система се движи надолу и може да повлече и крипто промишлеността

Детайли : Препоръките от вторник са " повратна точка в оправянето с доста ясните и непосредствени опасности за отбраната на вложителите и рисковете за целостта на пазара ", съобщи Жан-Пол Серве, който ръководи Международната организация на комисиите по скъпи бумаги (IOSCO).

Предложените стандарти обгръщат оправянето с спорове на ползи, манипулирането на пазара, трансграничното регулаторно съдействие, попечителството на крипто активи, оперативните опасности и третирането на непрофесионалните клиенти.
 Европейски Съюз желае да форсира регулациите за банковия крипто капитал
Европейски Съюз желае да форсира регулациите за банковия крипто капитал

Брюксел работи следи все по-активно криптоактивите в банките

Планираните 18 ограничения ползват от дълго време открити защитни ограничения от главните пазари, с цел да се отстранен споровете на ползи сред другите участници в дадена крипто договорка.

Какво следва : Надзорният орган съобщи, че има за цел да завърши стандартите до края на годината, и чака неговите 130 членове от целия свят да ги употребяват, с цел да запълнят бързо пропуските в своите процедури.
 Хаос, AI и крипто: NoiseGPT сплотява всичко това
Хаос, AI и крипто: Нова започваща компания сплотява всичко това

Deepfake технологиите са към този момент във всеки джоб... или може би всичко е машинация

От друга страна : От IOSCO акцентират, че планът не обгръща дейностите, продуктите и услугите в DeFi сферата. По-късно през лятото се чакат рекомендации в тази посока.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР