Първият полет до Марс не само ще се случи, но

...
Първият полет до Марс не само ще се случи, но
Коментари Харесай

Окончателно: Летим до Марс след точно 16 години

Първият полет до Марс освен ще се случи, само че към този момент е и плануван. От НАСА оповестиха, че са получили формалният автограф на президента Тръмп, с който им разрешава да изпратят хора на Червената планета до 2033-та година – след тъкмо 16 години.

Една от най-големите фантазии на човечеството се сбъдна. Съвсем скоро човешки крайник ще стъпи и на Червената планета. Марс е най-близката до Земята планета, което е било причина да въодушеви редица научни фантастики. Днес реализацията на едно такова считано за фантастично пътешестване наподобява по-реална и близка от всеки път.

Само преди ден президентът Тръмп разписа мандат на НАСА да изпрати хора на Червената планета до 2033 година Малко откакто това стана, от галактическата организация разгласиха подробен проект за реализиране на полета. В него има тъкмо пет стадия.

В момента проектът е в стадий 0. В него влизат проби, които се осъществят в Международната галактическа станция. Всички те ще се създават дружно с частни компании, които ще оказват помощ за достигането до Марс.

Втората по ред фаза, която е следващ номер 1 в проекта, започва идната 2018-та година и ще продължи до 2025-ма. В този интервал ще се тестват и изстрелят шест от новите ракети SLS. Те ще доставят на Червената планета материали и съставни елементи на новата орбитална станция. Тя ще се споделя Deep Space Gateway и ще се разположи покрай Луната. Всеки предстоящ полет до Марс ще може да се възползва от нея.

 Марс

В идващия стадий, втори, към новата станция ще бъде изстрелян модул. Той ще бъде подготвен да одобри астронавти. Така през 2027 и 2028-та година ще има екипи, които ще могат да живеят там до над 400 дни.

Четвъртият стадий ще се реализира през 2030-та. Тогава към този момент би трябвало да е обезпечена готовността на новата галактическа станция да одобри ракета SLS по пътя ѝ към Марс.

В петия стадий следва самият полет до Червената планета. Той е плануван за 2033-та година. С елементарни думи – единствено 16 години ни разделят от момента, в който човешки крайник ще стъпи на Марс.

 Живот на Марс

За реализиране на заветната цел бюджетът на НАСА ще бъде повишен. До момента 0.5% от бюджета на Америка отива в организацията. Когато в предишното се работеше по програмата Аполо за кацане на Луната, бюджетът на НАСА скочи до 4% от държавния бюджет.

Неяснотите към идното пътешестване са доста. Здравето на хората е главен приоритет на всички. Освен НАСА цел да доближи до Марс има и компанията на Илън Мъск – SpaceX. Специалистите даже обявиха, че ще са подготвени за полет до Червената планета още през 2022 година Случи ли се по-подобно нещо, НАСА ще би трябвало да вземе образец и хрумвания от Мъск и сътрудниците му.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР