Първият подводен музей в Гърция отвори за посетители. Той беше

...
Първият подводен музей в Гърция отвори за посетители. Той беше
Коментари Харесай

Първият подводен музей в Гърция вече приема посетители

Първият подводен музей в Гърция отвори за гости. Той беше приключен през 2020 година, само че до момента остана недосегаем поради пандемичните ограничавания.

Комбинацията от гмуркане и опознаване на археологическото разнообразие е изключително примамлива. Своеобразното подводно сафари дава опция за гмуркане в историята и дава обещание да е магнит за туристите от цялостен свят целогодишно. Музеят бяга от клишето за масовия туризъм, който понякога  оставя  приключенския  дух да се изплъзне сред пръстите.

Разположен е на дълбочина от 28 метра във водите на Егейско море до остров Алонисос и се радва на огромен интерес от водолази от целия свят. На дълбочина от 28 метра в кристалните води на морето до остров Алонисос приема гости единственият подводен музей в Гърция.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Alessandro Nervosi (@anervo2)

Според археолозите останките до остров Алонисос са на огромен търговски транспортен съд, потопен към 425г. преди новата епоха. В края на предишния век инцидентно риболовец до остров Алонисос открива останките на кораба, който се смята от експертите измежду най-важните остатъци от античността.

Остров Алонисос тази година концентрира вниманието на туристи от целия свят и с това, че всички поданици са имунизирани. Хотелите са резервирани до края на месец септември. Мястото е покрито с борови гори, който преливат в красива панорама към брега на морето.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Athens Divers Club | Greece (@athensdiversclub)
6 от най-хубавите места за лятна отмора в Хърватия
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР