Първият по рода си за България национален Поход за Семейството“

...
Първият по рода си за България национален Поход за Семейството“
Коментари Харесай

Семейства излизат днес на шествие във Варна в защита на традиционния брак между мъж и жена

Първият по рода си за България народен „ Поход за Семейството “ ще се организира през днешния ден във Варна и още пет от огромни градове в страната. Шествието ще тръгне от сцена Раковина в 15.45ч., ще премине по основната алея до Пантеона. Походът е в отбрана и за одобряване в общество на брака сред мъж и жена и на обичайното българско семейство, съобщава Moreto.net

``
реклама

" Надяваме се на всички места да можем да пуснем химна на България и да си напомним обстоятелството, че ние сме синове и дъщери на народ, който е минал през доста компликации и обрати през вековете, само че е запазил своите корени, език и добродетели, учредени на християнската религия, просвета и полезности...Ние се надяваме всички да гледат на това събитие не като на ПРОТЕСТ, а по-скоро като на ПРАЗНИК на българското семейство и изложение на гражданска ПОЗИЦИЯ по значими за обществото ни проблеми ", споделят уредниците

Основните цели на събитието:

- Да се застъпим за одобряване на фамилията, учредено на брачния съюз сред един мъж и една жена, като съществена градивна единица на всяко общество и най-хубавата среда за развъждането и развиването на децата.

- Да прокламираме, че фамилията е най-ценната инвестиция. Да насърчим фамилните двойки да отделят повече време един за различен и за децата, като отбележим неповторимия принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развиване.

- Да се противопоставим на опитите за посягане върху българските деца, посредством въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или отвън просветителната система, като посочим следствията от тях в други страни.

- Да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за развъждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, според избора и убежденията им, като това им право да бъде обезпечено във всички просветителни стратегии.

- Да желаяме от ръководещите да отстояват и пазят брака сред мъж и жена, свободата и правото на България сама да дефинира политиката си в областта на брака и фамилията, родителските права, образованието и опазването на здравето.

- Да призовем ръководещите на всички равнища на ръководство да одобряват политики и вкарат ограничения за подсилване и поощряване на брака и фамилията, които да допринесат за излизане от демографската рецесия.

- Да се противопоставим на опитите за редефиниране на брака и фамилията посредством редефиниране на термина съпруг/а в целия Европейски Съюз от Съда на Европейски Съюз, с решението по делото Коман и други против Румъния.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР