Първият Парад на гордостта“ на ЛГБТ-общността в Скопие ще бъде

...
Първият Парад на гордостта“ на ЛГБТ-общността в Скопие ще бъде
Коментари Харесай

Първи гей парад в Скопие

Първият „ Парад на гордостта “ на ЛГБТ-общността в Скопие ще бъде извършен на 29 юни, предава македонската електронна медия A1 On, заяви " Фокус ". 
Организаторите считат, че парадът ще премине почтено и безвредно и че страната е подготвена и зряла да провежда сходно събитие, чиято цел е да бъде чут гласа на другите.
„ Това е митинг, в който ще търсим одобряване за осъществяване на нашите права и свободи. Това е митинг за изложение на свободната воля на другите, които се интересуват от еднакъв достъп до обществото, само че също и митинг за отдаване на респект на хора, които са станали жертви на принуждение и стигматизирани в обществото заради другата им полова ориентировка ”, разясни Антонио Михайлов на конференция в седалището на локалния Хелзинкия комитет.
Организаторите - Националната мрежа за битка с хомофобията и трансфобията - считат, че ще има голяма поддръжка и наличие на първото сходно събитие в страната, което пази цветовете на разнообразието и че Министерство на вътрешните работи ще извършва на равнище задължението да подсигурява безаварийно протичане на парада.
Инициаторите на събитието приканиха всички жители и политици да поддържат ЛГБТ общността, като се включат в първия „ Парад на гордостта “ в Скопие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР