Първият отбор на клуб Илиана спечели титлата при жените на

...
Първият отбор на клуб Илиана спечели титлата при жените на
Коментари Харесай

Първият тим на клуб Илиана спечели титлата при жените на държавното отборно първенство по художествена гимнастика

Първият тим на клуб Илиана завоюва купата при дамите на държавното отборно състезание по художествена гимнастика, което се организира в зала " София ".

Тимът в състав Стилияна Николова, Ева Брезалиева и Дара Стоянова заслужи златните оценки с общ резултат от 270.500 точки, с което изпревариха гимнастичките на Левски-Триадица-1 - Боряна Калейн, Жана Пенчева и Алина Коломиец, които завършиха с 238.708 пункта. Бронзовите медали в конкуренцията сграбчиха състезателките на Аванград Никол Тодорова, Ивайла Горанова и Валерие Фотевова с достижение от 235.783 точки.

След финала на надпреварата Стилияна Николова застана пред камерата на Българска национална телевизия, с цел да разяснява изиграването на своите съчетания, с които родната прелест ще взе участие и на Летните олимпийски игри в Париж 2024.

" Разбира се, че има какво да се поправя по моите съчетания. Просто желая да си ги изиграя, както би трябвало. С придвижване на времето композициите ми стават все по-лесни, тъй като повече ги създавам ", показа 18-годишната Стилияна.



Междувременно в границите на днешния ден се организира и държавното отборно състезание при девойките старша възраст, в което се включиха 24 отбора и приключи с успех на първия тим на София Спорт-2017. Дара Малинова, Алекса Рашева и Ида Стефанова станаха шампионки със общ брой от 232.800 точки.

Среброто заслужи първият тим на Илиана - Магдалена Вълкова, Рая Червенкова и Амбра-Мария Димитрова - с 207.550 пункта, а трети се подредиха гимнастичките на Чар ДКС - Анастасия Калиева, София Чижик и Дара Николова - с 206.216 точки.

В рамките на днешния ден публиката в зала " София " имаше опция да види и състезателките от националния отбор при дамите - Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, които изиграха демонстративно съчетанието си с три ленти и две топки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР