Първият ни досега с перлата на Албанската ривиера – курортът

...
Първият ни досега с перлата на Албанската ривиера – курортът
Коментари Харесай

Ела в… Албания - феноменът Синьото око и Ксамил

Първият ни до момента с перлата на Албанската ривиера – курортът Ксамил беше по залез слънце. Залезите в Йонийско море са вълшебни и трансформират водата в златна приказка. С тюркоазените води и пясъчните плажове, обърнати на изток, Ксамил е прелестно място за гледане на залезите. Много от туристите идват до тук особено, с цел да се насладят на прелестния морски залез.

Ксамил е една от най-популярните дестинации в Албания. Намира се на 12 километра от известния град Саранда и на към 300 километра от столицата Тирана. Буквално на една ръка разстояние от него в гръцкият остров Корфу. Много постоянно туристи от него идват на разходка в Ксамил. Определят го като един от скъпоценните камъни на ривиерата. Има красиви пясъчни плажове и няколко дребни острова, до които можете да стигнете с плуване. В доста международни ранглисти дефинират плажовете на курорта измежду най-хубавите в Европа.

Съвсем покрай Ксамил и Саранда, на към 22 километра, се намира естественият феномен „ Синьото око “. Чуден извор, ситуиран покрай село Музине. Синьото око е известно със зашеметяващата си хубост и чистата си тюркоазена вода. Тя е толкоз чиста, че можете да видите целия път до дъното и да наблюдавате светлосините мехурчета, издигащи се на повърхността. Над извора е построена платформа, от която можете да наблюдавате Блу ай отвисоко.

Целия епизод вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР