Първият министър на външните работи в служебния кабинет на Димитър

...
Първият министър на външните работи в служебния кабинет на Димитър
Коментари Харесай

Борисов смени служебния външен министър

Първият министър на външните работи в служебния кабинет на Димитър Главчев - Стефан Димитров, мъчно ще бъде запомнен от хората. Причината: резервира поста едвам няколко дни. В понеделник вечерта държавното управление заяви, че Главчев е пратил предложение в президентството Димитров да бъде освободен, а на поста да бъде назначен Даниел Митов. Митов бе външен министър в интервала на служебния кабинет преди ГЕРБ - 2, и при самия втори мандат на ГЕРБ.
" Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга ", гласят публично претекстовете на Главчев. 2-3 часа по-рано обаче не различен, а Бойко Борисов изиска премиера да смени външния министър.
" Ако Главчев не го смени, няма да има никаква поддръжка (за външния министър - б.а.). Защото той трансформира доктрината, която имаха Външно министерство, Министерство на защитата и нашата партия ", сподели Борисов пред съпартийци. Той даже заплаши, че в случай че Главчев не се съобрази с рекомендацията, ще направи по този начин, че да го стори на по-късен стадий. " В служебното държавно управление ГЕРБ поддържа единствено министъра на защитата Атанас Запрянов ", сподели още Борисов. Лидерът на ГЕРБ засяга речи на Димитров. Днес се състоя срещата за Кримския конгрес по егидата на София и Киев.
57-годишният Стефан Димитров бе дипломат в Черна гора преди да заеме поста. Той смени единствено 2 часа преди клетвата на служебното държавно управление претендента за поста консул в Австрия. Димитров е бил референт за Германия, началник на Дипломатическото бюро на България в Бон, началник на консулството ни във Франкфурт. Има стаж и като шеф на " Двустранно европейско съдействие " във Външно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР