Първият конвой с помощи от ООН, насочен за контролираната от

...
Първият конвой с помощи от ООН, насочен за контролираната от
Коментари Харесай

Земетресение в Турция и Сирия: Конвой с помощи достигна Идлиб

Първият ескорт с помощи от Организация на обединените нации , ориентиран за следената от опозицията северозападна Сирия, опустошена от земетресението, е минал през Турция . Длъжностни лица разясниха пред „ BBC “, че 6 камиона , пренасящи хигиенични комплекти и други артикули, са минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Баб ал-Хава “ в Идлиб.

Пратката е трябвало да дойде преди бедствието , предизвикало вреди по пътищата и краткотрайно прекратило доставките.

Сирийските спасители регистрират, че земните земетресения са взели най-малко 1900 жертви , а доста други са блокирани под разрушените си домове . Дори преди земетресението да удари, 4,1 милиона поданици – най-вече дами и деца – разчитаха на филантропична помощ, с цел да оцелеят .

„ Баб ал-Хава “ е единственият граничен пункт, който Организация на обединените нации има право да употребява за снабдяване на помощ в района, който се управлява от джихадистки съюз и подкрепяни от Турция размирен фракции, които се опълчват на държавното управление на президента Башар ал-Асад. Всички останали доставки би трябвало да минават през Дамаск.

По-рано през днешния ден специфичният делегат на Организация на обединените нации в Сирия разгласи, че засегнатите от земетресението райони на страната не са получили „ задоволително “ животоспасяваща помощ и предизвести, че поддръжката не би трябвало да бъде „ политизирана “ .

„ Имаме незабавна потребност от помощта и то по най-бързите, най-преките и най-ефективните направления “, сподели Геир Педерсен пред кореспонденти в Женева след среща на филантропичната работна група на Организация на обединените нации за Сирия.

Част от помощта от Иран, Ирак, Иран, Йордания, Обединените арабски емирства, Оман, Египет, Индия и Венецуела към този момент е достигнала до следени от държавното управление региони в Северна Сирия, където съгласно здравното министерство са били убити минимум 1250 души.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР