Първият кей за съоръжения за втечнен природен газ отваря днес

...
Първият кей за съоръжения за втечнен природен газ отваря днес
Коментари Харесай

Германия отваря първия кей за съоръжения за втечнен природен газ

Първият пристан за уреди за полутечен природен газ отваря през днешния ден по крайбрежието на Северна Германия на фона на задачата на Берлин за бърза смяна в енергийната тактика, съобщи ДПА.

Германското държавно управление се отхвърли от съветския газ след нашествието на Москва в Украйна.

Втечненият природен газ, който се доставя чрез транспортен съд до профилирани терминали, се преглежда като основен сурогат на съветските газови доставки, които се трансферираха по подводни тръбопроводи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пристанище Вилмелсхавен в Северозападна Германия преоборудва действителен пристан, с цел да може на него да бъде ситуирано плаващо оборудване за предпазване и регазификация (FSRU), което ще бъде непрекъснато ситуирано там. Съоръжението, носещо името " Хьоег Есперанца " (Hoegh Esperanza), би трябвало да дебаркира на кея през декември.

" Ранното решение да се избере Вилмелсхавен като център за вноса на полутечен природен газ бе вярно ", сподели министърът на стопанската система на провинция Долна Саксония Олаф Лиес.

Кристиан Майер, министър на околната среда на провинцията съобщи, че терминалът ще помогне за обезпечаване на енергийните доставки на Германия, само че добави, че крайната цел е да се развие в допълнение пристанището, с цел да се получава зелен водород и възобновима сила от Северно море.

Междувременно немските управляващи пристъпиха към мерки за незабавни доставки на пари в брой при положение на прекъсване на електрозахранването, с цел да може стопанската система да продължи да действа, обявиха петима души, ангажирани с тематиката и представени от Ройтерс.

Според проектите " Бундесбанк " (Bundesbank), немската централна банка, ще отдели спомагателни милиарди евро, с цел да се оправи с повишеното търсене и вероятните ограничавания за изтегляне на пари, съобщи един от източниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР