Първият и вторият са отговорни за успешната формула за съставяне

...
Първият и вторият са отговорни за успешната формула за съставяне
Коментари Харесай

Нинова след разговора с Радев: Не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ, за ПП ще питаме партията

Първият и вторият са виновни за сполучливата формула за сформиране на кабинет. Не бихме подкрепили държавно управление на ГЕРБ.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на излизане от консултациите при президента Радев. И сподели, че Българска социалистическа партия не биха подкрепили държавно управление с мандата на ГЕРБ. Ако получат покана от Политическа партия, откакто мандатът отиде при тях, от Българска социалистическа партия ще се извърнат към своите членове с въпроса дали да одобряват такава покана.

 

Корнелия Нинова сподели, че Радев е изискал от Българска социалистическа партия да кажат какъв брой време ще е належащо да се одобри държавният бюджет, с цел да може той да съобрази този период с връчването на проучвателните мандати.

" Според мен, тези дати се оповестяват по друга причина. Удължителният период на бюджета изтича през юни. Затова се приказва за юни месец, тъй като би трябвало да се реши. Вие знаете по какъв начин върви един бюджет в Народното събрание. Ние приказваме за три бюджета - на Национален осигурителен институт, НЗОК и държавния бюджет “, продължи тя, разяснявайки даната 15 юни, посочена като време за работа на Народното събрание..

Нинова прикани сътрудниците си да не оставят страната без бюджет.

 

Правителство на малцинството значи неустановеност, непредсказуемост, непредвидимост, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

 

Ако третият мандат пристигна при нас - тогава ще умуваме. Сега - питайте Бойко Борисов, отговори на медийни въпроси водачът на Българска социалистическа партия.

 

Консултациите са условност, конституционно условие. Те не са за сформиране на държавно управление, уточни Нинова.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР