Първият гол за мъжете на нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън

...
Първият гол за мъжете на нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън
Коментари Харесай

Солскяр: Грийнууд е готов да играе ключова роля за клуба

Първият гол за мъжете на нападателя на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд при триумфа над Астана с 1:0 в Лига Европа е ранно доказателство за това, че клубът е бил прав да поддържа младежа след напусканията на Ромелу Лукаку и Алексис Санчес, съобщи мениджърът Оле Гунар Солскяр.

Привърженици на „ алените дяволи “ сложиха под подозрение решението на клуба да не притегля заместници на белгиеца и чилиеца, които потеглиха към Интер – Лукаку за непрекъснато, а Санчес чартърен до края на сезона. Солскяр резервира вярата си в продукта на академията Грийнууд и 17-годишният нападател стана първият футболист на Юнайтед, роден през 2000-те и осъществил гол за мъжете. „ За мен беше вярното решение “, показа Солскяр след мача с казахстанците.

„ Защото за клуба и за него, той ще играе основна роля този сезон. Той няма към момента доста минути досега, само че ще получи своя късмет и ще продължи да израства и да се развива. Наясно сме, че той е един от най-хубавите ни играчи пред гола. Ако искаш да успееш като състезател на Юнайтед, би трябвало да се оправиш с почитателите. Мейсън завоюва мача за нас, тъй че сме задоволени от неговото показване “, добави той.

Изключително сполучливите години на клуба под управлението на някогашния управител Сър Алекс Фъргюсън бяха построени от гения в академията, като Солскяр върви по сходен път, с цел да се опита още веднъж да върне гранда след доминантите в европейския футбол. Норвежецът дава шансове на младите и продължи с политиката си и против първенеца на Казахстан, откакто Анхел Гомес и Тахит Чонг също направиха формалните си дебюти за мъжкия отбор.

Но Грийнууд открадна шоуто и съотборника му Маркъс Рашфорд го поддържа, казвайки, че той ще се развие още повече като състезател. „ Той се оправя добре, откакто се причисли към мъжете и сигурно ще даде още доста от себе си в бъдеще. Убеден съм, че той е въодушевен като всички нас “, показа 21-годишният Рашфорд. „ За никого не е изненада, когато младите се показват добре, тъй като имат отлична работна нравственос. Те всички се усъвършенстват след идването си при мъжкия тим “, приключи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР