Първият дипломат на Китай Ван И ще посети Вашингтон по-късно

...
Първият дипломат на Китай Ван И ще посети Вашингтон по-късно
Коментари Харесай

Първият дипломат на Китай ще посети Вашингтон тази седмица

Първият посланик на Китай Ван И ще посети Вашингтон по-късно тази седмица, споделиха висши представители на администрацията в понеделник преди възможна среща сред президентите Джо Байдън и Си Дзинпин в Калифорния идващия месец.

Уанг ще се срещне с държавния секретар Антъни Блинкен и съветника по националната сигурност Джейк Съливан по време на пътуването си до столицата на Съединени американски щати на 26-28 октомври, споделиха публични лица.

Те не споделиха дали Уанг ще се срещне с Байдън. Въпреки това Блинкен се срещна със Си, до момента в който беше в Пекин и един от формалните лица разказа пътуването на Уанг като „ реципрочно посещаване след визитата на секретар Блинкен в Пекин през юни “.

Напрежението сред двете страни е високо, само че администрацията на Байдън поставя старания да прокара разговора с Пекин. Пътуването на Уанг идва, до момента в който Съединени американски щати се стремят да предотвратят ескалирането на войната сред Израел и Хамас в по-широк спор в Близкия изток и до момента в който войната Украйна-Русия продължава.

„ Това посещаване на Wang Yi е част от продължаващите старания за поддържане на отворени канали за връзка с Китай по целия набор от въпроси “, сподели служителят.

Очаква се американски публични лица да обсъдят „ Южнокитайското и Източнокитайското морета, проблемите сред пролива, Близкия изток, войната на Русия в Украйна, провокациите на Северна Корея “, наред с други въпроси с Уанг.

Официалният представител не пожела да навлезе в детайлности за това какви ще бъдат известията до Уанг по отношение на войната сред Израел и Хамас, като се изключи че те „ следят обстановката доста деликатно и това частично ще диктува контурите на този диалог в четвъртък и петък “.

Блинкен беседва с Уанг на 14 октомври и прикани Пекин да употребява връзките си със страните от Близкия изток, с цел да спре разпространяването на войната в Израел, сподели тогава почитан чиновник на Държавния департамент.

Висшият чиновник на администрацията сподели, че възобновяването на връзките сред военните остава приоритет.

„ Ако желаеме да продължим да управляваме тези взаимоотношения и нашата конкуренция отговорно, в случай че в действителност желаеме да сведем до най-малко риска от неверни калкулации, които биха могли да се трансфорат в спор, би трябвало да отворим изцяло нашите мили-милионни връзки “, формалният представител споделих. „ Имаше някои спорадични задължения сред нашите две отбранителни институции през последните няколко месеца, само че това, от което се нуждаем, е резистентен милион разговор и информационни канали. И те към момента не са открити, само че мога да ви уверя, че ще бъде в дневния ред за визитата на Уанг И. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР