Първият дипломат на Европейския съюз Жозеп Борел е заявил, че

...
Първият дипломат на Европейския съюз Жозеп Борел е заявил, че
Коментари Харесай

Борел: Русия няма да започне преговори, докато се опитва да спечели войната

Първият посланик на Европейския съюз Жозеп Борел е декларирал, че има вяра, че Русия няма да стартира да договаря, до момента в който към момента се пробва да завоюва войната в Украйна, добавяйки, че " не е оптимист " за това, което може да се случи в спора това лято, цитира думите му Ройтерс.

" Виждам централизация на войски от двете страни, ясната воля на Русия да се опита да завоюва войната ", сподели Борел на събитие в Барселона. " (Русия) няма да отиде на договаряния, до момента в който не се опита да завоюва войната. "

Той добави, че Русия неведнъж е алармирала, че няма да приключи акцията, до момента в който не бъдат реализирани военните й цели.

Коментарите на Борел пристигнаха в същия ден, когато Русия сподели, че нейните военни са блъснали украински въздушни бази, а украинските сили са обстрелвали индустриални уреди в Русия, до момента в който и двете страни се стремят да получат превъзходство преди оповестената от Киев решителна контраатака.

" Страхувам се, че през лятото войната ще продължи. (Руският президент Владимир) Путин е натрупал над 300 000 души там, два пъти повече, в сравнение с имаше, когато стартира нашествието ", сподели Борел пред кореспонденти след събитието.

Военното наличие на Русия в Украйна е " голямо " и тя все още всекидневно бомбардира Украйна и унищожава гражданска инфраструктура, добави той.

" Страхувам се, че те не вършат това без проект. Трябва да сме готови, което значи да продължим да оказваме помощ на Украйна, тъй като в случай че не й помогнем, Украйна не може да се отбрани ", сподели Борел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР