Първият ден от астрономическото лято идва със слънчево време до

...
Първият ден от астрономическото лято идва със слънчево време до
Коментари Харесай

Времето: Дъжд и гръмотевици в следобедните часове

Първият ден от астрономическото лято идва със слънчево време до обяд, последвано от дъждове и гръмотевици на доста места в Южна и Североизточна България в следобедните часове. Ще духа слаб до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса.

Преди обяд над Родопите ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като в по-късните часове на деня такава ще се следи и над останалите планински региони. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще бъде сдържан. На 1200 метра температурата ще доближава до 18 градуса, а на 2000 метра – към 10 градуса.

Над  Черноморието също ще е най-вече слънчево до обяд, след което тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър, къто в следобедни часове ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са сред 25 и 28 градуса, а на морската вода - към 20-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Днес е най-дългият ден в годината, като изгря в 5:50 часа и ще залезе в 21:07 часа. Продължителност на деня 15:17 часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР