Първият чуждестранен йокозуна проправи пътя за борци от други страни

...
Първият чуждестранен йокозуна проправи пътя за борци от други страни
Коментари Харесай

На 54 години си отиде легендарният сумист Акебоно

Първият задграничен йокозуна проправи пътя за борци от други страни в античния японски спорт

Хавайската спортна легенда Акебоно Таро, който влезе в историята, когато стана първият сумист, който не е роден в Япония, достигнал най-високата купа в спорта, умря. Японските медии първи оповестиха за гибелта на Акебоно и допълниха, че той е умрял, откакто е бил признат в болница в Токио. Те показаха повода за гибелта като сърдечна непълнота, пише MMA България.

Акебоно е роден като Чадуик Роуан в Уайманало и приключва Kaiser High. Той се реалокира в Токио в края на 80-те години на предишния век и незабавно става шлагер в сумото. Висок над 2 метра и тежащ над 200 кг в разцвета на кариерата си, той сформира автобиография, също толкоз впечатляваща, колкото и растежът му, печелейки голям брой шампионати, с цел да завоюва статута на йокодзуна.

Акебоно завоюва 11 трофеи с над 560 победи. Въпреки статута си на звезда, Акебоно остана непретенциозен и правилен на корените си. След забележителната си кариера в сумото, Акебоно прегърна живота като играч по смесени бойни изкуства, кикбоксьор и кечист. Таро записа 4 загуби в ММА, а в кикбокса записа 1 победа 9 загуби.

— Hmm? (@nocluereally)
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР