Първите три ловни соколчета във волиерите на Спасителния център на

...
Първите три ловни соколчета във волиерите на Спасителния център на
Коментари Харесай

Излюпиха се първите ловни соколчета за 2017 година (ВИДЕО)

Първите три ловни соколчета във волиерите на Спасителния център на " Зелени Балкани " за 2017-та се излюпиха при започване на май.

Новоизлюпените са деца на двойката Ромео и Жулиета. Бащата - Ромео е най-възрастната птица от всички ловни соколи в Центъра – на цели 23 години. Въпреки това обаче той и половинката му и до в този момент са най-успешната двойка ловни соколи в Спасителния център. Тази година имат общо 5 яйца за които се грижат. Екипът на план „ Завръщане на ловния сокол в България “ се надява, че и останалите 2 в мътилото ще се излюпят сполучливо. 

Към момента в Спасителния център живеят 4 размножаващи се двойки ловни соколи, които имат общо 22 яйца. За още две двойки също има вяра, че ще се включат в размножителния сезон.

От Спасителният център годишно би трябвало да освободжават в природата най-малко 20 млади птици. Еколозите се надяват тази година ловните соколи да съумеят да измътят и отгледат задоволително дребни, с цел да не се постанова екипът на плана да търси помощ от други източници. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР