Първите седем дни на ноември са ми любими! И причината

...
Първите седем дни на ноември са ми любими! И причината
Коментари Харесай

Ангелската седмица: настоящето виси, бъдещето надвисва

Първите седем дни на ноември са ми обичани! И повода не е в дълбоката сатурнова дупка преди рождения ми ден. През ноември нищо не е каквото наподобява! Ето, да вземем за пример, Октомврийската гражданска война в действителност е ноемврийска. Последните исторически проучвания сочат, че Ленин е отишъл на революцията чрез... трамвай. Преди това пристигнал с трен от Швейцария. Дори Ленин не е употребил кола и водач, тъй че Мая няма какво да писка! От НСО вярно са решили, че на омбудсманката не ѝ трябват кола и защита, тъй като си има метла, а терористите към момента не летят независимо. Изобщо да лети независимо човек може единствено надолу. Мая си мисли, че е политнала, само че в действителност пада. Пресоли напълно супата с това медийно влаково пътешестване. Направо като квас в дворен клозет се получи отразяването ѝ (ако си спомняте за това древнобългарско отмъщение).
То е и доста значимо кой те отразява. И Ана Каренина е имала връзки с трен, но я е отразявал Л.Н. Толстой, та е останала в историята. За Мая... не знам, не знам! Ако нямаше фоторепортери, щеше ли да има среща с жителите? Не знам, не знам! Също по този начин не знам, в случай че беше потопен „ Аврора ", а не „ Титаник ", щеше ли Лео да изграе Ленин? Или Лео Троцки най-малко? А цялата история е още по-жалка, като се има пред тип, че в действителност институцията Омбудсман има и задоволителен бюджет, а и служебни коли вероятно. При това без „ бонус малус ", както планува новата разпоредба. Изобщо рано стартира президентската акция тази година! И предлагането на група остарели седесари летището да се преименува на Желю Желев е част май от акцията. Лошо го удариха сегашния президент-пилот с това предложение...
Едно соц хайку от региона на Враждебна гласи:
Настоящето виси,
бъдещето надвисва...
Докато водачът лети,
жена му залита.
Моля, да се схваща като литература, а не като някакви подмятания за президентската ни двойка. Опазил ме Господ от сходни работи! Летище София би трябвало да си остане Враждебна. Толкова хубаво и уместно име! А като го преведем на британски, става Хейтърово и звучи съвсем като Хитроу. Хем съвременно, хем европско, хем отразява обичайното положение на българския народ – хейтенето. Силно да любя и хейтя ни е завещал поетът и би трябвало да се придържаме към тоз завет! Да продължаваме да споделяме не „ не хапвам аспержи ", а „ ненавиждам аспержи ". Категоричност би трябвало, не някакво нищожество! И Бойко Борисов изиска от ЕНП в Хелзинки повече решителност... Много ми хареса речта му, прочее. Наистина, в случай че европската национална партия желае да остане на картата, извънредно време е да се дефинира по основните тематики на общежитието ни. Направо си им го сподели: отговори трябват и „ не " също е отговор. При това най-хубавият след „ да ". Миграция, кохезия, Европа на две скорости, Македония и Сърбия, Шенген за България и Румъния, подсилване на границите, Турция... На връх „ годовщината " на Октомврийската гражданска война е редно да приканим ЕНП да не се колебае като междинен селяндур. Този израз единствено по-старите читатели го схващат, само че нямам време в този момент да го изяснявам, тъй като бъдещето надвисва със страшна мощ над Европа и в действителност се нуждаем от безапелационни водачи. Особено откакто танте Ангела съобщи, че желае да си върви. Каквото и да си приказваме, тя беше от положителните ангели на Европа и ще подсмърчат немците за нея, както подсмърчаха за Хелмут Шмидт и Вили Бранд. Т. нар. демократична преса взе да отслужва към този момент панахиди както за танте, по този начин и за обичания ѝ Борисов. Сашо Андреев споделя в „ Дойче веле ", че моделът Меркел и моделът Борисов (куп прилики открива) се били изчерпали и идвало нещо ново. Криза, съгласно Сашо. Давам целия откъс, тъй като доста ми хареса:
„ Никой не знае по какъв начин ще наподобява Германия след Меркел. Очакват се политическо накъсване и небивали до момента политически обединения в Берлин. Може да има завой наляво, може да има и завой надясно - просто центробежните сили към този момент са неудържими. И във всички случаи ще следим още три сюжета: битка за водачество, оттегляне на Германия от европейската политика и засилващи се публични напрежения ". И вижте в този момент какъв брой правдоподобно звучи тази прогноза и за България след Борисов: накъсване, центробежни сили, лидерски битки, охладняване към Европейски Съюз, публично напрежение. С което стигаме до последната огромна разлика сред сравняваните несравними величини: германците са изключително тревожни, тъй като не са привикнали да живеят с чувството за рецесия, до момента в който за българите животът с чувството за рецесия си е ежедневие. Точка в интерес на България ".
Казах ли ви? Настоящето виси, бъдещето надвисва. Разбира се, доста противоречиво е, че при една политическа рецесия (дошла най-вероятно от раздорните патриоти) и нови избори, ГЕРБ ще изпусне властта. По-вероятно е Борисов да прибави още пет-шест депутата, като гледаме положението на съперниците му. ДСБ даже не запомнили да си платят членския импорт в ЕНП, та не ги поканили в Хелзники!!! Те и на избори ще не помнят да отидат, както са тръгнали! Дори и идиотския „
бонус малус " – чиста магия, прочее, придаваща качеството „ персона " на неодушевените коли – няма да разклати властта в България. Никой от статуквото не желае нови избори - без ГЕРБ може би - само че пък и те желаят да довършат най-малко един мандат до края, в случай че може. Въпреки, че това не е добре нито за тях, нито за ръководството.
Сложен месец е ноември, както ви споделих. Започва тъкмо като анекдота: „ Влиза еднорък в магазин scond hand... " Ако през ноември персона с леко зарево към главата и името Михаил ви каже „ време е да вървим ", в реда на нещата е да сe притесните. Ако персона с леко разстояние сред зъбите и името Михаела ви каже същото, в реда на нещата е да се зарадвате. При всички случаи душата има потребност от лидер и положителният Господ Бог е основал ангелите за тази цел. Както за носещите се по течението е основал...водопадите. Всяко живо създание си има ангел – даже мишките си имат прилепи! А българските застрахователи си имат комисия за финансов контрол, която им измисли чудесната нова разпоредба за Гражданската отговорност. Тя доста ще укрепи фамилията, да вземем за пример. Представете си една фамилна кола и двама водачи – съпрузи. Единият джигит на пътя, другият - образцов... Или пък като продавате-купувате кола, към този момент ще е нужна и записка за чисто правосъдно минало и на автомобила. Човек със златен ваучър купува кола с неприятно минало – антична покруса, нови литературни хоризонти и сюжети за гоблен! Изобщо доста хубаво се получава - превъзходен подарък за катаджиите на връх Архангелов ден. Ще се хранят като попско дете на задушница!
Но всичко това е суетност и вънкашност някаква! Важна е хубостта на вътрешния ни свят. На 9 ноември преди 130 години Мери Джейн Кели (известна още като Fair Emma, Ginger, and Black Mary) става следващата илюстрация на възгледа, че телесната хубост е без значение, значим е вътрешния свят на дамата. Според Джак Изкормвача, да уточним, въпреки всичко. А на десети ноември след съвсем 30 години всичко има късмет да стартира изначало. Ето – на фотографията (фотограф Иван Бакалов) съм аз, първоначално, с цели два телефона! Смешно, нали?!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР