Първите полети, превозващи сезонни работници от Източна Европа до Германия,

...
Първите полети, превозващи сезонни работници от Източна Европа до Германия,
Коментари Харесай

Източноевропейски сезонни работници поемат за Германия въпреки ограниченията

Първите полети, пренасящи сезонни служащи от Източна Европа до Германия, с цел да оказват помощ при събирането на реколтата макар затворените граници поради пандемията, идват през днешния ден на летищата в Берлин и Дюселдорф, осведоми ДПА в четвъртък.

Работници от Румъния, Полша и България се чака да бъдат измежду хората на борда на двата самолета, които ще дойдат в Дюселдорф и в самолета, който ще кацне в Берлин. Полет до югозападния град Карлсруе се чака на следващия ден.

Засега няма информация за броя на служащите, които ще дойдат с полетите, осъществявани от подразделението на Луфтханза (Lufthansa) Юроуингс (Eurowings).

Очаква се те да оказват помощ в събирането на реколтата от бели аспержи - обичана пролетна храна на германците, както и с други насаждения.

Румъния позволява на сезонни служащи да изоставен страната макар рецесията с ковид. Германското държавно управление пък предходната седмица реализира съглашение да одобри 80 000 задгранични сезонни служащи при строги условия, разпределени по еднакъв брой сред април и май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР