Първите общински мобилни екипи за имунизация срещу коронавирус тръгват от

...
Първите общински мобилни екипи за имунизация срещу коронавирус тръгват от
Коментари Харесай

Тръгват мобилни екипи за ваксинация

Първите общински мобилни екипи за имунизация против ковид потеглят от през днешния ден в Пловдив и дребните обитаеми места от региона.  Те ще работят по график, който се изготвя съгласно наличните количества от другите ваксини. 

„ Днес е първият курс за имунизация отвън територията на Пловдив – в дружество за направа на колела, защото през вчерашния ден насочиха молба към нас. РЗИ ни предоставиха 400 дози с гаранция, че сега, в който свършат, ще ни обезпечат още. Утре пътуваме за община Карлово, където ще имунизираме в няколко села, до които достъпът до здравна помощ е сложен, муден и недосегаем. Ние отиваме на крайници при тези хора, някои от тях нямат фамилни лекари и им се постанова да пътуват до околните градове ”, изясни пред Нова тв шефът на Дирекция „ Здравеопазване ” в Пловдив доктор Калин Калинов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров изясни, че ще бъдат оборудвани още две коли за спешна помощ, с цел да може да се изпълнят потребностите на всички искащи да се имунизират.

„ Тези коли за спешна помощ са подаяние. Ще ги употребяваме, до момента в който продължава пандемията. Не плащаме нищо за тях. Екипът се състои от две сестри и един доктор ”, добави той.

Градоначалникът акцентира, че в града под тепетата евентуално също ще се премине към отдалечено образование. Ако заболеваемостта се увеличи, общинският щаб ще намерения за затваряне на моловете и фитнесите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР