Първите медицински сестри - стипендианти на община Свиленград подписаха договори

...
Първите медицински сестри - стипендианти на община Свиленград подписаха договори
Коментари Харесай

Първите четири медсестри, стипендианти на община Свиленград, подписаха договори

Първите медицински сестри - стипендианти на община Свиленград подписаха контракти с кмета на града арх. Анастас Карчев, оповестиха от общинския пресцентър.

Верена Калчорова, Катя Димитрова, Виолета Айгърова и Ивелина Карнобатлиева получават еднократна годишна стипендия в размер на 2 000 лв. от бюджета на общината.

Стипендиантите са от Свиленград, студенти постоянна форма на образование, компетентност " Медицинска сестра ". След завършването си ще практикуват специалността на територията на община Свиленград за най-малко три години.

Финансовото подкрепяне е по самодейност на общинското управление и с решение на Общинския съвет, който одобри Правилник за изискванията и реда за разпределяне на стипендии на студенти от общината, учащи се в професионални посоки " Медицина " и " Здравни грижи ".

Решението за подкрепяне на бъдещи експерти бе взето през октомври предходната година като надграждане на други удобства за медицински фрагменти. Местната болница да вземем за пример от 2019 година разполага със личен жилищен фонд. Общежитието в двора на лечебното заведение разполага с 15 жилището, в които живеят медици, идващи от други места в страната.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР