Първите избори след началото на пандемията от коронарису се провеждат

...
Първите избори след началото на пандемията от коронарису се провеждат
Коментари Харесай

За пръв път избори след пандемията

Първите избори след началото на пандемията от коронарису се организират през днешния ден в Северна Испания. Гласува се с маски и се съблюдава физическа отдалеченост.

Право на глас имат 4.5 милиона испанци в Галисия и Страната на баските. Вотът не се чака да докара до основни промени в политическата картина в района, респективно до понижаване на трусовете. Предварителните изследвания сочат ръководещите партии да завоюват - демократичната Баска националистическа партия (PNV) и лявата баска националистическа коалиция Билду (Единство) (EH Bildu) в Страната на баските и консервативната Народна партия (Partido Popular, PP) в Галисия.

Вотът в Страната на баските трябваше да е през есента, само че през февруари ръководителят на районното държавно управление Иниго Уркулю разгласи решение изборите да са на 5 април, с цел да не съвпаднат с тези в Каталуния. Заради ковид обаче вотът бе отсрочен за 12 юли. Според последните изследвания на публичното мнение се чака Баската националистическа партия, подкрепяща Уркулю, който ръководи от декември 2012 година да завоюва 29-32 кресла в 75-местния парламент, следвана от " Билду " с 18-19 мандата, Социалистическата партия с 10-12 места и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР