Първите чорапогащи се появяват в САЩ през 60-те години на

...
Първите чорапогащи се появяват в САЩ през 60-те години на
Коментари Харесай

Как да комбинирате чорапогащи с обувки и дрехи правилно

Първите чорапогащи се появяват в Съединени американски щати през 60-те години на предишния век. Тогава се появява и наклонността на късите поли. Днес чорапогащниците са главен детайл в дрешника, само че дизайнерите, блогърите и елементарните хора към момента не престават да разискват по какъв начин да ги носят вярно и даже дали въобще да ги носят.

Може да забележите, че моделите и манекените в магазините за облекло постоянно демонстрират дрехи без чорапогащник. И доста постоянно дамите би трябвало сами да вземат решение по какъв начин да съчетават дрехата с чорапогащника, без да са получили упътвания от дизайнерите.

Ето по какъв начин вярно да комбинирате чорапогащниците с облеклата и обувките:

Има в действителност доста малко ограничавания, свързани с носенето на чорапогащници, защото светът на модата е динамичен и можете да експериментирате доста. Но въпреки всичко, с цел да изглеждате добре, би трябвало да знаете някои закономерности.

Трябва да имате поради няколко фактора, когато носите чорапогащници:

околната среда и подобаващия за нея жанр на облекло (офис, официално или неофициално празненство, разходка в града и т.н.);

вашата възраст;

стилните трендове и вашия личен вкус;

метеорологичното време.

Общи правила

Въпреки епохата на изпробване с облекла, по-добре е да се придържате към това предписание: колкото по-плътен е чорапогащника, толкоз по-плътни са облеклата, толкоз по-масивни са обувките. Комбинирайте памук и синтетични материали с чорапогащи с компактност до 40 ден. Чорапогащи с 20 ден се смятат за тънки, а тези с 40-за полусезонни. По-дебелите, топли чорапогащници наподобяват добре с поли и рокли, направени от трикотаж, вълна или дънков плат. Но имайте поради, че плътните чорапогащи не наподобяват добре с бизнес костюм.

Не се опитвайте да спестите пари от чорапогащници. Евтините артикули се раздират и се разтягат елементарно, което основава гънки. Освен това цветът на евтините и тънки чорапогащи постоянно се разпределя неравномерно.

Никога не носете блестящи чорапогащници.

Не забравяйте за времето на открито. Ако е горещо, не е нужно да слагате чорапогащи. Ако не се чувствате удобно да носите къси поли, без чорапогащи, изберете панталони или дълги поли.

Никога не носете чорапогащи с чорапи върху тях. Единствената обстановка, в която можете да извършите това е слагането на чорапи върху чорапогащи, с цел да ви бъде топло, когато носите ботуши и тези чорапи няма да бъдат забележими.

Белите чорапогащници постоянно могат да се видят в фешън ревюта, само че в всекидневието е мъчно да се съчетаят с други облекла. Много хора свързват белите чорапогащи с дребни девойки.

Комбиниране на чорапогащници с обувки

Колкото и необичайно да звучи, чорапогащници и отворени обувки не са табу. Основното нещо е да се следват няколко правила:

Обувките би трябвало да имат високи токчета.

Чорапогащникът не би трябвало да е в бежови цветове.

Шевовете или подсилените пръсти не би трябвало да се виждат.

Чорапогащите не би трябвало да са прекомерно транспарантни, само че прекомерно дебелият чорапогащник също не е алтернатива.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР