Първите 5 неща, които ще направи в образованието, обяви партията

...
Първите 5 неща, които ще направи в образованието, обяви партията
Коментари Харесай

Слави с 5 промени в образованието

Първите 5 неща, които ще направи в образованието, разгласи партията на Слави Трифонов „ ИТН ”. Те са: нов модел на финансиране на учебните заведения, мандатност на шефовете, смяна на метода и формата на външното оценяване, понижаване на експанзията в школата и възобновление на науката.

Промяна на модела „ парите следват ученика “ и въвеждане на механизъм за финансиране, който подсигурява идентичен старт в качеството на образованието, дава обещание „ ИТН ” в програмата си за бранш „ Образование и просвета ”.  Партията желае шефовете да имат най-вече 2 мандата на поста си.

Партията на Трифонов ще работи за смяна на наличието на образователните стратегии и за уеднаквяване на образователното наличие. Експертите в „ ИТН ” оферират основаване на подобаващи превантивни стратегии по отношение на проблемите на всяко учебно заведение.

Партията желае да върне ролята на науката като мотор за икономическото и публично развиване посредством почтено възнаграждение на университетския състав в Българска академия на науките и ВУЗ и отмерено систематизиране на плановото финансиране за просвета по цели и институции, с цел да усъвършенства връзките наука-бизнес и наука-общество.

В програмата на Слави уговорките са в три графи – какво, по какъв начин, по кое време. Така да вземем за пример обещанието „ Приемане на дисциплината и държанието като главен фактор в просветителния развой ” е разчетено за 4 години, през които партията се ангажира да изготви стандарт за осъществяване на превантивни стратегии по отношение на спецификата на учебните заведения и регионите, да одобри рамка за държанието и дисциплината в учебно заведение. „ ИТН ” планува заплатите в Българска академия на науките да бъдат обновени за 2 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР